טיפולים אחרים חוץ מניתוח

דיון מתוך פורום  טחורים

28/03/2012 | 20:58 | מאת: ר.ג

נבדקתי אצל רופא שאבחן לי טחורים חיצוניים גדולים יחסית. בדרך כלל אני לא סובל מכאבים, אבל אחת לתוקפה של כמה חודשים יש לי יותר רגישות ,כאב קל וגירוד. הרופא אמר שבמצבי רק ניתוח הוא הפתרון. אני לא רוצה ניתוח על סמך בדיקה אחת ובטח לא לפני שניסיתי טיפולים אחרים. איזה טיפולים ישנם היום שמחליפים ניתוח והם יעלים לתקופה ארוכה. והאם ניתוח הוא באמת הפתרון הטוב ביותר? חשוב לציין שאני סובל מחוסר פקטור 11 בדם (קרישה יותר איטית), לכן הניתוח הוא באמת הפתרון האחרון. תודה

31/03/2012 | 22:26 | מאת: פרופ' פנחס שכטר

שלום רב תחילה אני מקווה שעברת בדיקה אנוסקופית - החדרת מכשיר דרכו רואים את הטחורים - אם לא אז קשה לדון בטיפול כי הטחורים הפנימיים דווקא מצריכים טיפול - ניתוחי או אחר. טחורים חיצוניים הם לרוב תוצאה של טחורים פנימיים אך אם אין דימום או פגיעה משמעותית באיכות החיים - הטיפול הוא בהקניית הרגלי יציאה נכונים

מנהל פורום טחורים