לאחר ניתוח כריתת טחורים

דיון מתוך פורום  טחורים

18/09/2022 | 00:04 | מאת: ישראל

שלום דוקטור, בן 45 כחודש לאחר ניתוח כריתת טחורים פנימיים וחיצוניים, מתקשה להתרוקן הצואה בקוטר של אצבע, קוטר הקטן פי 5~4 בקירוב ממה שהיה טרום הניתוח. בנוסף, אני נאלץ לבקר בנוחיות כ-3 פעמים, במרווחים של שעות, על-מנת להתרוקן, אך כמעט תמיד ישנה תחושה שישנה עוד צואה תקועה עקב היצרות(לעיתים גם רסיסי דם).לאחר ההתרוקנות נכנס לאמבט חם וזה הדבר היחיד שמקל על הכאב והלחץ המורגש בפי הטבעת. האם יתכן כי פי הטבעת הפך קטן כתוצאה מהניתוח ויש להרחיבו ?(נתקלתי במושג הרחבה) אם כן מה השיטה והאם זה כרוך בסיכון? אשמח להפנייה למאמר אם תוכל.

לפי התיאור יש לך סיבוך של היצרות של פי הטבעת. הטיפול הוא כירורגי בו מבצעים הרחבה של פי הטבעת. דרך הביצוע תלויה בבדיקה גופנית בזמן הניתוח. אין לי מאמר בנושא...

08/10/2022 | 17:23 | מאת: יניר

האם מדובר בהרחבה מסוג anal stretch , הרדמה מלאה למשך 8 דקות וללא חיתוך או ניתוח אחר? מה לגבי הרחבות מכניות באמצעות פיזיותרפיה?

המנתח יחליט על סוג הניתוח לפי הממצא בבדיקה בזמן הניתוח

מנהל פורום טחורים