טיפול בפיסורה..............

דיון מתוך פורום  טחורים

24/05/2022 | 08:42 | מאת: ד

בוקר טוב, פרוקטולוג נתן לי משחות לפיסורה: רקטוזורין לשבועיים פעמיים ביום ואנטרולין לחודשיים גם פעמיים ביום. האם אחרי יציאה ומקלחת/אמבטיה צריך למרוח קודם כל את האנטרולין ואחכ את הרקטוזורין או הפוך? וכדי שהמשחות לא יתערבבו, אחרי כמה שעות למרוח את המשחה השניה שעה? שעתיים? והאם לפני שאני שמה את המשחה שניה אני צריכה לשטוף/לנקות את האיזור מהמשחה הראשונה או שזה בסדר שהמשחות מתערבבות ? תודה

אנטרולין משמשת לטיפול בפיסורה. רקטוצורין לא מתאים לטיפול בפיסורה. הדבר הנכון הוא לשאול את הרופא שבדק והמליץ על הטיפול.. אנטרולין יש למרוח 4 פעמים ביום, סביב פי הטבעת ולעסות שייספג טוב בעור. אין צורך במקלחת לפני.

24/05/2022 | 09:42 | מאת: ד

תודה הוא אמר שהאנטרולין זה להרגיע לי את האזור משום שזה שרף לי קצת אחרי יציאה ובכדי להרגיע בצקת. יש צורך להחדיר את האנטרולין עם המוליך או שמספיק רק למרוח מבחוץ? וכמה זמן לחכות בין משחה למשחה? שעה שעתיים? כדי שהמשחות לא יתערבבו

מספיק למרוח מבחוץ הבדל של שעתיים זה בסדר גמור

24/05/2022 | 10:27 | מאת: ד

תודה רבה!

25/05/2022 | 10:24 | מאת: ד

בוקר טוב, האם האנטרולין מרחיב כלי דם? בנוסף לפיסורה יש לי באיזור טחורים שכואבים ונפוחים בשבועיים האחרונים עקב עצירות ואני חוששת שאם זה מרחיב כלי דם אז המצב של הטחורים יחמיר לי. מרחתי את המשחה כבר 6 פעמים וזה נפוח ושורף. לפני 12 שנים עברתי ניתוח לכריתת 4טחורים בדרגה 4 הם היו בגודל של ענבים, הבעיה שהמנתח השאיר לי 3 טחורים, הוא אמר שלא ניתן להוריד את הכל כי אז הצלקת לא היתה מאפשרת לי לעשות יציאה, הטחורים שנשארו מידי פעם מתנפחים ושורפים אני חוששת שהאנטרולין יעשה לי נזק גרוע יותר בגלל הרחבת דם באזור הזה. קבעתי תור לרופא כירורג אבל יש לו תור פנוי רק בעוד שבועיים ואני חוששת שעד אז יהיה גרוע יותר

מעבר למה שכתבתי קודם לא ניתן לענות ללא בדיקה גופנית

25/05/2022 | 12:33 | מאת: ד

רק שואלת אם אנטרולין מרחיב כלי דם ?

אנטרולין מרפה שריר חלק.

25/05/2022 | 16:07 | מאת: ד

תודה רבה ד"ר רפאל

מנהל פורום טחורים