טחורים פנימיים. דימום.

דיון מתוך פורום  טחורים

18/05/2022 | 16:52 | מאת: שואל

שלום קשישה סעודית עם בעיות כרוניות, היה לה דם בשירותים אחרי מאמץ שלשול ( מכדורי עצירות) עצירות מאז שהחלה עם מדללי דם חצי שנה, ברגע שהיתה מפסיקה יומיים עם המדלל היה מפסיק הדם, המוגלובין ירד לה ל7.5 והיה צריך לתת לה מנת דם שכרגע זה 10 , לונוסקופיה לא היה ניתן לעשות בשל גילה ומחלות כרוניות בשל סיבוכים שיכול לגרום לה, הופסק לה ע״י בית החולים הפסקת אנטיקוגלציה ומעקב בדיקת דם, השאלה שלי הם לא יודעים אם זה מטחורים פנימיים או דימום בקיבה והם טוענים שבגיל כזה אין מה לעשות, מה עושים כדי לדעת אם זה טחורים פנימיים ואם כן האם יש משחה או נרות לריפוי הטחורים הפנימיים? ואם ע״י הפסקת המדלל יהיה ניתן לדית אחרי חודש אם זה הגורם לירידת המוגלובין? תודה

דימום מהקיבה יתבטא בצואה שחורה ולא דם אדום. ניתן לבדוק את פי הטבעת בעזרת אנוסקופ ולהמליץ על טפול מתאים לטחורים (אם יש).

19/05/2022 | 08:20 | מאת: שואל

אבל אם היא לוקחת כדורי ברזל שגורמים לצואה שחורה איך ניתן להבדיל?

צריך להכיר את הנבדק/ת, לעשות בדיקה גופנית ובדיקות נוספות לפי החלטת הרופא/ים המטפל/ים.

19/05/2022 | 13:53 | מאת: שואל

האם דם טרי אדום על מגבון הוא דם של טחור פנימי יכול להיות מצב כזה? והאם משחת פרוקטו מומלצת אם לא ניתן לעשות ניתוח? והאם מדללי דם יכולים להגביר דימום? תודה

מדללי דם יכולים להגביר דימום. דם אדום על מגבון בהחלט יכול להיות מטחור. ניתן לטפל בכל משחה לטחורים

מנהל פורום טחורים