טחור חיצוני עם קריש דם שנה

דיון מתוך פורום  טחורים

06/11/2021 | 15:00 | מאת: שרון

היי, בת 27, מזה שנה (אולי אפילו יותר) אני ״סובלת״ מדימומים בצבע אדום טרי שבאים והולכים (פעם בשבוע-שבועיים), בעיקר בעת התאמצות או צואה קשה. הדימום מתבטא או על הצואה עצמה, או רק בניגוב, ולעיתים - בשניהם. הלכתי ל-2 כירורגים ושניהם קבעו שיש לי טחור חיצוני עם קריש דם בתוכו. הכירורג הראשון נתן לי משחות שלא ממש עזרו לדימום (וכאבים אין לי, רק גירוד מעצבן מידי פעם), והכירורג השני פשוט אמר שצריך להתחיל לסגל אורח חיים שמרני מבחינת תזונה ופעילות גופנית (שאני מימלא מבצעת). ועם זאת, הדימום ממשיך, ואני בהחלט יכולה להרגיש שיש לי שם בליטה באיזור. בכל אופן, קבעתי תור לגסטרונולוג לבדיקה יותר מעמיקה, אבל הייתי רוצה לשאול כמה שאלות ברשותך כי התור הוא עוד זמן ארוך ואני טיפה חוששת: 1. האם הגיוני שטחור חיצוני עם קריש דם, ישאר כל כך הרבה זמן? למעלה משנה? 2. אם הטחור נשאר, האם הוא יכול כל פעם ״להיפתח״ ואז ״להירפא״ ואז להיפתח שוב וחוזר חלילה, וזה מה שגורם לדימום בכל פעם? 3. איך זה הגיוני שאני לא חווה כאבים כפי שטחורים ידועים בהם? 4. יש דבר כזה טחור חיצוני כרוני? האם במקרה כזה צריך לנתח? מה הפרוצדורה? תודה רבה

טחור חיצוני אינו מדמם באופן קבוע... יכולים להיות התקפים חוזרים אך הם אינם מתבטאים בדימום אלא בעיקר בכאב. מציע שתפני לבדיקה נוספת אצל פרוקטולוג

06/11/2021 | 20:13 | מאת: שרון

תודה על המענה. קבעתי תור לגסטרונולוג, אך הוא יהיה רק בדצמבר. מה יכולות להיות הסיבות לדימום שכזה אם כך? טחור פנימי? אפשר היה להבחין בטחור פנימי בעת הבדיקה הרטקלית לא? הבנתי שבהתחשב בגילי ובכך שאין היסטוריה במשפחה של סרטן המעי הגס, אופציית הסרטן אינה סבירה.

את צריכה בדיקת פרוקטולוג

06/11/2021 | 20:37 | מאת: שרון

אוקיי אקבע. יש סיבה לדאגה לדעתך?

מנהל פורום טחורים