טחורים דרגה 2-3 - האל- דופלר VS מכלב

דיון מתוך פורום  טחורים

08/02/2021 | 17:48 | מאת: אורח

שלום רב גבר בן 40, לאחר בדיקה של כירוג לדימום קל ותחושת אי נוחות לאחר ניגוב אובחנו טחורים דרגה 2-3 והתחלה של פיסורה קלה, משחה בשם אנטרולין שמכילה ניפדיפין עשתה פלאים מהיום השלישי, עבר שבוע ואני ממשיך להשתמש בה, הדימום נדיר ובכמות מקרוסקופית, והתחושה נעלמה לחלוטין. הרופא המליץ לא לגעת בכלום, ואמר שעוד כמה שנים יש מצב שאצטרך ניתוח.. הבנתי שיש 2 טיפולים מסורתיים משנת 95-98 1. האל-דופלר - זיהוי עורקים ע"י קול וצילוקם (לא ממש הבנתי את התהליך). 2. מכלב - סגירת עורקי הטחורים. יש לי 2 שאלות 1. איזה טיפול עדיף ? 2. האם יש טיפול נוסף / חדשני יותר ? מישהו כתב שיש טיפול בלייזר שגורם לצילוק שאינו מצריך כריתה, אבל לא מצאתי פרטים מסודרים. בברכה,

נראה שהתלונה שלך נבעה מהפיסורה שנרפאה בטפול תרופתי. אין צורך לטפל בטחורים כל עוד אין סבל או דימום משמעותי

09/02/2021 | 08:09 | מאת: אורח

תודה רבה על התשובה המהירה ד"ר, לא לטפל בזה לא יחשב לסוג של הזנחה ?

לא

09/02/2021 | 13:52 | מאת: אורח

תודה רבה ד"ר.

מנהל פורום טחורים