קשירה שלא הצליחה (פעמיים )

דיון מתוך פורום  טחורים

02/10/2019 | 20:32 | מאת: מאיה

שלום רב, יש לי טחורים פנימיים. בוצע לי לאחרונה קשירה באמצעות גומייה אך היא נפלה לאחר יום. שמו גומיה פעם שנייה אבל גם היא נפלה לאחר יומיים. המצב כיום הוא שהטחור ירד כלפי מטה לכיוון פי הטבעת והוא מפריע. הוא לא נשר. רציתי בבקשה לשאול האם המצב שנוצר, בו הטחור לא נשר אלא רק נהיה קטן יותר וירד כלפי מטה, האם זה מצב שמסכן אותי ומחייב המשך טיפול כלשהו אחר במהירות או שניתן להמתין עם זה זמן נוסף עד שהמקום יחלים (חודש או יותר). לאחר מספר ניתוחי בקע וכריתת רחם בשל צניחה, אני חווה קשיים תמידיים במתן יציאות שמאלצות אותי להשתמש תמיד בנר ו/או חוקן מים. שימוש זה הפריע לגומיה ששמו. האם יש פתרון נוסף לטחור שנותר ככה מפריע ותלוי לאחר 2 גומיות? האם מקובל לשים גומיה בפעם השלישית. אני פוחדת מאותו הגורל של בעיה שלא נפתרת. אהיה אסירת תודה לעצתך מה עוד ניתן לעשות עם הטחור שקיים לאחר הטיפול. המון תודה

קודם כל במצב המתואר אין שום סכנה. קשה לתת המלצה לטיפול בלי בדיקה גופנית. ניתן לחזור על קשירה או לבצע כריתה כירורגית של הטחור.

12/10/2019 | 13:17 | מאת: מאיה

תודה רבה על המענה ד"ר. ניגשתי לבדיקה פרוקטולוגית נוספת להתבוננות ואכן נאמר שאין צורך בניתוח או בקשירה נוספת. רשמו לי נרות פרוקטו-גליבנול לחודש. עדיין ישנו כאב לאחר יציאה קשה ותחושה של צריבה. נותרתי רק עם החשש, טחור שהיה עליו גומיה פעמיים ליום ויומיים ולא נשר, האם זה מביא אותו למצב מנוון שעלול להסתבך בעתיד? רציתי לדעת האם במצב שמתואר ניתן להשאיר as is . הוא זמן מה לא קיבל אספקת דם ואני פוחדת האם הוא מועד לפורענות או לסיבוך. אני שואלת זאת שוב מאחר וזה טחור פנימי.המון תודה על הסבלנות ועל חוות דעתך

אין שום סיכון במצב המתואר. אם תמשיכי לסבול מהטחור פני לבדיקה חוזרת.

מנהל פורום טחורים