טחורים דרגה 4, חייב ניתוח??

דיון מתוך פורום  טחורים

08/04/2019 | 00:21 | מאת: רונן

שלום רב ותודה מראש על זמנך והעזרה ד"ר אלון רפאל!! אני בן 30, סובל מטחורים מספר שנים, הייתי אצל כירורג פרוקטולוגי מהקופה, בדק אותי והחליט: PR ואונוסקופיה: טחורים דרגה 4, הוא אמר לי שהדרך היחידה לפתור את הבעיה היא ע"י ניתוח כריתת טחורים, ההליך שהוא רוצה לבצע נראה: RADICAL HEMORRHOIDECTOMY- BY EXISION ׂMALLIAN MORGAN. אני מאוד רוצה להמנע מהניתוח הזה, הגוף שלי מאוד רגיש לכל טראומה שהוא חווה ולוקח לו יותר זמן להתאושש מבן אדם ממוצע, אני יודע שזה יהיה מאוד טראומתי לגוף שלי ניתוח כזה. מצבי הוא כזה: לרוב היציאות הן ללא דם ואם כבר לא כמות דם גדולה, אחרי יציאה הטחורים נשארים בחוץ לכמה שעות ואז האזור מתכווץ ע"י טיפול שאני מבצע בבית. שאלתי: אין דרך טיפולית אחרת חוץ מהניתוח הזה? קראית שיש עוד דברים שאפשר לעשות, שאלתי את הכירורג אומר שאין טעם, רק ניתוח כריתת טחורים, האם אין משהו אחר שאני יכול לעשות? אני רק צריך משהו כדי קצת לשפר את המצב, לא לכרות אותם לגמרה, משהו כדי קצת להפטר מהטחורים החיצונים שהם בולטים תמיד קצת. תודה רבה!

כל עניין הדרגות מתייחס לטחורים פנימיים. טחורים חיצונים ניתנים להסרה רק בניתוח. באשר לטחורים פנימיים-יש מגוון של טיפולים לפני ניתוח כמו קשירה למשל. פנה לקבל חוות דעת נוספת

מנהל פורום טחורים