שאלה בקשר לדם בצואה מידי פעם

דיון מתוך פורום  טחורים

03/02/2019 | 14:10 | מאת: רחלי

גיל 31. מידי פעם מופיע אצלי דם טרי בצואה. הייתי בבדיקת כירורג לפני שנה שלא מצא כלום ושלח לקולונסקופיה שלא עשיתי. מידי פעם הדם ממשיך אבל לא בכל יציאה ועם הפסקות. יכול להיות חודש שלם בלי דם. היציאות עם הדם הם שלשולים ועצירות לסירוגין. יכול להיות לי בשבוע אחד יום עצירות יום שלשול וחוזר חלילה. שמתי לב שביציאות "רגילות" אין דם. לא כואב. יש סיבה לדאגה? יש דרך לטפל בזה?

עליך לעבור בדיקת קולונוסקופיה. הסיכוי בגילך למשהו "מסוכן" הוא קטן מאד אך יש צורך בבדיקה כדי להגיע לאבחנה ולהציע טיפול

03/02/2019 | 16:22 | מאת: רחלי

מהן האבחנות האפשריות?

יש הרבה אפשרויות ולכן יש צורך בבדיקת קולונוסקופיה

03/02/2019 | 21:48 | מאת: רחלי

זה יכול להיות שהיציאות פוצעות ומזה הדם ורופא לא ראה בבדיקה?

גם זאת אחת האפשרויות הסבירות

03/02/2019 | 22:52 | מאת: רחלי

אז איך יודעים?

נבדקים אצל רופא ועושים קולונוסקופיה כמומלץ

08/02/2019 | 08:58 | מאת: רחלי

לא הבנתי עדיין למה בבדיקת אצבע רגילה או עם המכשיר הקצר לא היה אפשר לדעת אם פצעתי את עצמי ולמה חייב קולונסקופיה שהוא כמעט 2 מטר שנכנס לשם לא נעים בכלל וגם מביך

08/02/2019 | 16:51 | מאת: רחלי

?

זה לפי שיקול דעתו המקצועית/רפואית של הרופא שלך שמכיר אותך, בדק אותך וביקש את הבדיקה. פני אליו לקבלת הסבר

מנהל פורום טחורים