קשירה שבוצעה לפני יומיים

דיון מתוך פורום  טחורים

22/12/2018 | 14:35 | מאת: יאיר

שלום ד"ר לפני יומיים ביצעתי אצל כירורג קשירת טחור. 1 מתוך 3 שאובחן על ידי הרופא כ1 שצריך לקשור. ב12 השעות הראשונות היה כאב שמציק אך נסבל. כשקמתי בוקר אחרי לא היו כאבים ומאז אני לא מרגיש אי נוחות כלשהי. מאז הקשירה עברו יומיים והייתי בשירותים כמה פעמיים וממה שאני מבחים זה נראה שלא רק שהטחור בבירור עוד שם הוא גם נראה גדול הרבה יותר. האם בכך שאי הנוחות חלפה והטחור נראה גדול יותר אפשר לו שהגומיה נפלה או שלא עשתה את עבודתה? כמה זמן אחרי קשירה הטחור אמור ליפול? תודה רבה

לעיתים בתגובה לקשירה יש נפיחות מקומית, שתחלוף מעצמה תוך מס ימים. הטחור הקשור עם הגומיה נושר תוך כ24 שעות. ממליץ לחכות בסבלנות מספר ימים

22/12/2018 | 22:40 | מאת: יאיר

תודה על התשובה המהירה! אני שואל שאלות מתוך סקרנות. מה הכוונה לנפיחות מקומית? אני רק רוצה לציין שהנפיחות שאני רואה כגדולה יותר היא הטחור. יכול להיות שגם טחור שנפל יהיה נפוח ככה , אני מתעכב על זה כי הוא נראה לפחות כפול בגודל מלפני הקשירה. יתכן שלוקח זמן רב יותר לטחור ליפול או ברוב המוחלט של המקרים זה תוך 24 שעות? תודה רבה מראש

לא ניתן לראות טחור לפני הקשירה מכיוון שהפעולה מתבצעת על טחור פנימי שניתן לראות רק דרך מכשיר הנועד לכך. באחוז קטן של המטופלים יכולה להיות תגובה בצורת נפיחות מקומית, לרוב גם כואבת שחולפת כעבור מס ימים. אם אתה מוטרד-פנה לרופא שטיפל בך

מנהל פורום טחורים