טיפול לאחר ניתוח טחורים

דיון מתוך פורום  טחורים

28/01/2018 | 12:19 | מאת: zipora

שלום יש לי מספר שאלות בבקשה : אני עברתי ביום רביעי 24/1/18 ניתוח טחורים בהרדמה כללית טחורים חיצוניים ופנימים דרגה 4 ההתאוששות היתה קשה לאחר יום שוחררתי ונאמר לי לא להבהל מהדימום או הפרשות והחלמה בין 4-6 שבועות ( אני חולת סכרת משאבה ,לב, ו-2 ארועי veb ) שאלותיי : כמה זמן אמור להיות דימום ? נאמר לי שמותר לאכול ירקות מסויימים בעליי סיבים ,לחם חי ,שזיפים ומשמש מיובש, וכוסמת,בורגול,ואורז מלא לא נאמר לי האם מותר לאכול דברי חלב ואיזה? והאם מותר בשרים או דגים ואיזה ? תודה לתשובה

אינך מוגבל באוכל מבחינת הניתוח. כדאי לאכול כלכלה שאינה גורמת לעצירות, כלומר להרבות בכלכלה עשירה בסיבים ושתיה מרובה כדי שהצואה תהיה רכה ולא תפגע באזור הניתוח.

29/01/2018 | 21:13 | מאת: zipora

תודה לתשובה אבל לגבי השאלה הראשונה לא קיבלתי תשובה כמה זמן צריך להיות הדימום וההפרשות .? ושאלה נוספת בבקשה: אין לי בבית אמבטיה כפי שממומלץ ואני עושה שטיפות במקלחת האם זה ישפיע על הריפוי ? תודה רבה

דימום קל והפרשות יכולים להיות עד שפצע הניתוח מתרפא (2-3 שבועות). שטיפות יכולות להחליף אמבטיה...

מנהל פורום טחורים