פניה בעבר בפורום זה לגבי כאבים לאחר ניקוז טחור

דיון מתוך פורום  טחורים

28/05/2017 | 22:20 | מאת: מיכל

שלום, לפני מספר חודשים כתבתי כאן בפורום על כך שעברתי ניקוז טחור ומאז אני סובלת מכאבים , ובקשתי לדעת אם זה יכול להיגרם כתוצאה מניקוז הטחור, כאב שלא היה לי לפני, וקרה רק מאז ניקוז הטחור. התשובה שקבלתי כאן היתה , שלא ניתן לענות ויש להיוועץ ברופא. מאז כבר שלושה חודשים פניתי למספר רופאים , ולא נמצא הפתרון . כל אחד בודק , מקבל את כספו ומעביר אותי לבדיקה של אחר כי לא מוצא את הפתרון. נשלחתי גם לבדיקת אולטראסאונד של פי הטבעת , וכמובן שהתורים ארוכים , ונאלצתי לפנות באופן פרטי לביצוע הבדיקה , וגם כאן לא נמצא כלום , ונשלחתי לבדיקה של רצפת האגן (כשאין לי שום בעיה עם סוגרים ) אבל מכיוון שלא יודעת מה הבעיה. הוצאתי בשלושת החודשים האלו כל כך הרבה כספים , ונשארתי עם אותה בעיה , בלי פתרון. רציתי לציין שגם בפורום זה , מובן לי שלא ניתן לתת הבחנה על גבי רשת האינטרנט , אבל כן לשמוע אופציות ... כיוונים לבדיקה , לא זכיתי לשמוע כאן מלבד "לא ניתן לדעת תפני לרופא " ציפיתי לגלות כאן קצת אנושיות לאדם שסובל מכאבים , גם כשזה לא כרוך בתשלום , ונכון אף אחד לא חייב לי כלום, אבל בשביל מה קיים הפורום אם לא לנסות לעזור. אני מרגישה שמאחורי כל זה , נמצאת תעשייה של בצע כסף שלא מעניין אותה האדם עצמו, אלא רק כסף. אני אומנם לא רופאה , אבל מרגישה שאני צריכה לחפש לבד חומר , ולנסות להבין לבד מה יש לי כי כרגע נכון לעכשיו חוץ מלהפנות אותי לגורמים שונים אף אחד לא עזר לי. אני רוצה גם להמליץ למי שנמצא כאן, לבדוק טוב טוב למי הולכים, לדעת שאזור זה ונושא זה מאוד רגיש, ולפעמים במטרה לעזור במשהו אחד , יכולים לפגוע במשהו אחר, כמו שאני מרגישה. בנוסף רק אציין, את ניקוז הטחור עשה לי רופא , כאשר הגעתי אליו כשבועיים וחצי לאחר התקף הטחור, היום אני יודעת שניקוז טחור עושים בימים הראשונים ולא אחרי שבועיים , ולצערי כנראה שעכשיו אני משלמת את המחיר . אני לא צריכה להיות גאונה בשביל להבין שמאז ניקוז הטחור נוצרה לי הבעיה הזאת, אבל כל מה שבקשתי הוא לדעת אם יש מצב שניקוז טחור יכול לגרום לבעיה כזאת , לכאב ... זה כל מה שבקשתי לדעת , במקום קבלתי תשובה " אין לי אפשרות לענות תפני לרופא " . תודה רבה .

איני יודע מי ענה על פנייתך אך המהלך שלך מראה כי התשובה שקבלת נכונה.. נבדקת על ידי מספר רופאים ועברת את רב או כל הבדיקות האפשריות של פי הטבעת וכל זה לא הביא לאבחון ובמקביל-לפתרון הבעיה. את צודקת לגבי העיקרון שניקוז טחור אמור להתבצע סמוך יותר לאירוע ולא כעבור זמן ממושך בו שטף הדם מתארגן לקריש ובשלב זה הניקוז הוא חסר תועלת. אני יכול להניח מפנייתך שאולי נגרם נזק לעצב תחושתי במהלך הפעולה וזו הסיבה לכאב. אבחון של פגיעה כזו נעשה בבדיקת EMG של העצבים של פי הטבעת. אני יכול להציע לך לפנות לטפול של מומחה לכאב/מרפאת כאב לטיפול בכאב כרוני (שכן עברו כבר 3 חד' והכאב נותר בעינו).

12/07/2017 | 00:51 | מאת: מיכל

ד"ר אלון תודה על ההתיחסות . האם ידוע לך איפה מתבצעת בדיקת emg של פי הטבעת ? והאם זה כואב או יכול להחמיר את הכאב ? 2. לגבי מרפאת כאב אשמח אם תוכל להפנות אותי למי לפנות . תודה רבה

בדיקת EMG ( או בשמה החדש - NCT) לא כואבת באופן מיוחד. יכול להיות כאב קל. אינה יכולה לגרום לנזק. הבדיקה מבוצעת במרפאות חוץ בבתי החולים הציבוריים. לא יודע אם בקופות החולים יש את השירות הזה. ידוע לי שקיים בבי"ח איכילוב בת"א. מרפאות כאב יש הן בקופות החולים והן בבתי החולים. רופא המשפחה או הכירורג שלך בקופ"ח יידע להפנותך

מנהל פורום טחורים