דם שנמרח על הצואה

דיון מתוך פורום  טחורים

06/08/2010 | 16:17 | מאת: שחר

היי. אני בן 17 והיום בזמן שהייתי בשירותים שמתי לב שדם נמרח לאורך כל הגושים של הצואה. זה לא היה מעורבב איתם אלה מרוח לצידם. צבע הדם היה אדום בהיר יחסית , ניראה כמו דם שיוצא מפצע כלשהו. וגם בעת הניגוב היה יחסית דם רב על הנייר. רציתי לשאול אם זה סימן לטחורים או למשהו אחר. תודה מראש

06/08/2010 | 16:18 | מאת: שחר

נ.ב זה יצא ללא קושי או כאב כלשהו. וזאת הפעם הראשונה שזה קרה לי

15/08/2010 | 13:03 | מאת: אתי נחשון

מעבר לגורמים המוכרים של דם בצואה כמו טחורים או דלקת מעיים יש לשלול המצאות פרזיטים במערכת העיכול שעלולים לגרום לתופעה דומה. לפרזיטים יש תסמינים נוספים כמו ריח רע של הצואה ,גאזים,נפיחות בבטן וגרד במקומות שונים בגוף,כמו פי הטבעת,אוזניים או אף.

19/08/2010 | 18:14 | מאת: אבי

שלום, כמי שחווה זאת היום בפעם הראשונה, ומרגיש קצת בטן נפוחה מיום קודם בעיקר בשעות הצהריים, האם יש צורך בבירור נוסף אצל הרופא? ואם לא יהיה שוב דם בצואה ביציאה הבאה, האם בכל זאת יש צורך בבירור כלשהו? תודה.

28/03/2011 | 11:27 | מאת: עמנואל

אני בן 15.5 וגם לי זה קרה במשך השבוע.

29/03/2011 | 22:37 | מאת: פרופ' פנחס שכטר

שלום לכם התמונה ששחר מתאר מתאימה לפיסורה - פצע בפי הטבעת הנגרם מיציאה קשה - לפחות בחלקה הראשון ולרוב מלווה בצריבה. כמובן שכדאי להבדק כדי לשלול דברים אחרים אך בעיקר כדאי לשתות הרבה ולקחת איזה מרכך יציאות כגון קונסיל

מנהל פורום טחורים