חלום

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

24/01/2011 | 10:22 | מאת: T

גיל:25 (סטודנטית) מצב אישי: רווקה (עם בן זוג 6 שנים) גרה עם ההורים, וסופי שבוע עם בן הזוג בעייה עכשווית- בעיות עם בן הזוג בעיקר על רקע זה שהוא אינו משקיע בי וגם אני בלחץ בגלל תקופת מבחנים. החלום- חלמתי שאני הולכת לכיוון ביתה של חברה שלי (לא חברה קרובה במיוחד) ובדרך אני הולכת בכביש ויש תאונה (שאותה לא ראיתי מפורשות, רק הבנתי מהסיטואציה). ויש 50 הרוגים (זה המספר המדויק) וכל זה קורה לידי, כלומר אני ממשיכה והולכת ורואה הרבה דם, חלקי גופות ומראות קשים.לא הייתי לבד, אבל לא זכור לי מי היה איתי. בדרך עוד ראיתי זוג חברים שלי שהיו בדרכם לאנשהו. לבסוף הגעתי לבית של חברה שלי, שהוא בית מושכר ומלא מלא אנשים בתוכו..נכנסתי להתקלח ואחרי זמן מה רציתי לחזור הביתה ופתאום הרגשתי (בחלום) שאני משלשלת במכנסיים. הצלחתי להמשיך ויצאתי לרחוב לחפש אוטובוס חזרה הביתה. הרגשתי כאילו אני בחו"ל כיוון שהמראות לא היו מוכרים לי פתאום. אישה נחמדה עזרה לי למצוא את האוטובוס (היא דיברה בהתחלה אנגלית ואז עברית) ופה נגמר החלום... אשמח לקבל פירוש, החלום היה לי מאוד מפחיד וכשקמתי הרגשתי כאילו חוויתי אותו באמת.

פונה יקרה אין ספק שזהו חלום של סיוט ובגדול. 50 הרוגים זה מספר ענקי המראה על תאונה רבת משתתפים או פיגוע, כלומר - האימה שהחלום מבטא היא רבה ואכן זוהי היתה חוויתך הסוביקטיבית במהלך החלום. לאחר מכן כדי לא לעבור שוב את האימה, החלום יוצר פיצוי על ידי הימצאות בארץ זרה שבה אולי תהיה שלווה גדולה יותר. ציינת מפורשות את שני מוקדי הקונפליקט שלך: האחד סביב היחס עם בן הזוג שאינו משקיע מספיק והשני סביב תקופת המבחנים. אני מניחה שיש כאן אפקט הצטברות בו הלחץ הגדול של תקופת המבחנים מגביר עוד יותר את אי שביעות הרצון מהחבר. כמו כן לחץ זה יוצר פחד של כישלון אפשרי במבחנים הנוכחיים (האם המספר 50 מסמל כאן איזו חרדה שלך מציון נמוך מסוג זה?). כך או כך החלום קורא לך לבחון את דימוייך העצמי ואת המידה בה את מרגישה שאת נמצאת במקום הנכון לך הן מבחינת יחסים בינאישיים ובין מבחינת תחום הלימוד בו בחרת להמחות. בדרך כלל כשאדם נמצא בתחום מקצועי האהוב עליו והמעניין אותו אין הוא נמצא בחרדה כה גדולה מהמבחנים אלא אם כן הדבר מתייחס לדימוי עצמי נמוך שלך ולאי אמונה בעצמך או אולי לנטייה לפרפרטציוניזם. אם הינך בעלת נטייה לפרפרציוניזם הרי הרבה דברים סבירים לא יראו תקינים ומספקים עבורך. במקרה זה יחס סביר של בן זוג עלול להתפרש כיחס חסר, ובאותו עת תתפתח גם חרדת יתר מפני מבחנים. בררי לעצמך אילו מההשערות שהועלו כאן מתאימות למצבך. האם את אדם בעך ביקורת עצמית חזקה מדי המבקר את עצמו ואת סביבתו או שמא את חשה שאינך נמצאת במקום המתאים לך מבחינה זוגית ואולי גם מבחינה מקצועית. כל טוב ובהצלחה חלומות נעימים אילנה

מנהל פורום פירוש חלומות