חלום על מישהי שנהרגה

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

20/01/2011 | 22:57 | מאת: ש

אני שוכבת על מזרון באמצע חדר גדול שיש בו הרבה מזרונים(ככל הנראה מסיבה פיג'מות)ולפתע ניגשות אליי 3 בנות שאני מכירה:אחת מהן היא חברה קרובה אליי,השנייה היא מישהי שלמדה איתי בכיתה והשלישית גם היא למדה איתי בכיתה והיא נהרגה לא מזמן.ה-3 ניגשות אליי,מתחילות לרקוד ומבקשות ממני להצטרף.אני מצטרפת אבל הן לועגות לי ולבסוף מבקשות ממני "לעוף" מהן.אני פונה לזאת שנהרגה ואומרת לה:"את לא אמורה בכלל להיות מתה?" עכשיו,יש כמה פרטים שאני צריכה להסביר לגביי החלום: *היחס שקיבלתי מ-3 הבנות הללו היה מנוכר ומזלזל,דבר שבמציאות בכלל לא היה כך *מאחר ואחת הבנות בחלום היתה מישהי שנהרגה והכרתי אני חושבת שלחלום הזה יש משמעות עמוקה יותר

פונה יקרה החלום הוא בהחלט לא נעים שכן הוא מעלה רגשות מפחידים (ריקוד עם דמות שנפטרה) ורגשות פוגעניים של לעג, ניכור והשפלה אשר לפי עדותך עומדים בניגוד לחווית המציאות. כלומר - החלום הוא סוג של "עונש" עבורך שכן התוכן הרגשי שבו הוא קשה לך ומוגזם ביחס למציאות. השאלה היא מדוע מגיע לך עונש מיד החלום (מעצמך)? האם החלום מצביע על רגשות אשמה כלשהן? האם את חושבת שנהגת שלא כשורה כלפי הבחורה שנפטרה? האם את חשה שלא כשורה בעניין כלשהו ואת "מלבישה" אותו כרגש אשם כלפי הבחורה שנפטרה? בחלום את מגרשת את האשמה (אומרת לבחורה המתה שתלך למקומה) אך נראה שהעיסוק הכללי בחלום הוא ברגשות תוקפנות ונקיפות מצפון. בררי לעצמך באילו תחומים את חשה כעס טינה או קנאה ובאיזה נושאים יש לך רגשות אשם או נקיפות מצפון. האם יש בידך דרך למתן את רגשות הכעס על ידי סליחה או קבלה עצמית או קבלת הזולת? האם יש בידך דרך להתמודד עם ההלקאה העצמית שלך? כל טוב ובהצלחה חלומות נעימים אילנה

מנהל פורום פירוש חלומות