חלום על עש

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

17/01/2011 | 20:50 | מאת: נועה

שמי נעה בת 25. מתגוררת לבד, יש לי חבר שגר בעיר אחרת. בעיה אישית איתה אני מתמודדת כעת מגורים של החבר רחוק ממני, צומת דרכים בעבודה ובלימודים, מה כדאי לעשות. החלום: אני מגיעה לדירה שלי אחרי סוף שבוע בו שהיתי אצל חבר שלי. כשאני נכנסת לדירה אני רואה כי השמיכה שיש לי על הספה בסלון מלאה בחורים. כאשר אני מסתכלת אני מבינה שיש לי פרפר (עש) שאכל את השמיכה. אני טופסת אותו ביד (וממש מרגישה את גופו מפרפר לי ביד) וזורקת אותו מהחלון. הוא מיד חוזר, ואני שוב תופסת אותו ומכניסה אותו לכוס והופכת אותה. לפתע אני בסיטואציה אחרת בה אני יושבת ע הספה, יש חושך בבית וחברה שלי והמנהלת שלי יושבות איתי על הספה, אנחנו מדברות ומעשנות ולפתע החברה שלי מכבה את הסיגיה על הספה וזורקת אותה על הרצפה. אני כועסת ואומרת לה "מה את עושה? את הורסת לי את הספה" הן הולכות ואני מנערת את הספה (אינני זוכרת מה אני רואה). חלום מוזר....:) האם יש לך רעיון לסיבה לחלום??? תודה רבה

נועה היקרה בחלום יש שתי סצינות שבכל אחת מהן יש התנקלות לספה שלך. באחת את מנהלת מלחמה בעש שפורר את השמיכה ובשנייה חברתך מגלה חוסר התחשבות ומכבה את הסיגריה על הספה. כלומר עלולה ליצור פגם בספה אם לא לשריפה. יוצא אפוא שבחלום הספה היא סוג של זירת קרבות או מוקד סכנה. ספה בדרך ככל מיועדת למנוחה, להרפיה, לשעשוע, להתחברות או לאהבה. כל התחום של מנוחה, הרפיה ובקצרה שלוות נפש מופר בחלום על ידי שתי התנקלויות חוזרות. להערכתי החלום מצביע על חוסר שקט פנימי, תחושה שהדברים לא מתנהלים כפי שהיית רוצה והקושי שלך להנות מהחיים כפי שהיית רוצה שיקרה. קיימים בך רגשות של כעס וטינה אותם את משליכה ומייחסת פעם לעש ופעם לחברה. בררי לעצמך על מי ועל מה את כועסת במציאות והאם לא משלמת מחיר כבד של הפרת איזון פנימי והפרת שלווה בשל הכעסים וההתלבטויות. במידה והדבר אכן כך אולי שווה לפנות למספר שיחות ביעוץ מקצועי שיקל עלייך את ההתלבטויות ואת התחושה של שיבושים המתרחשים בחייך. כל טוב ובהצלחה חלומות נעימים אילנה

מנהל פורום פירוש חלומות