עצירות כרונית לילדה בת 3

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

02/06/2013 | 14:12 | מאת: דורית

יש לי תאומות בנות 3 אחת מהן נגמלה מחיתולים כבר בשנה שעברה והשניה כבר יותר משנה סובלת מעצירות. הייתי איתה אצל גסטרולוג ילדים אשר אמר לי לתת לה נורמלקס בשילוב אכילה נכונה של פירות ירקות אקטימל וכו בנוסף לעודד אותה בהפתעות בכל פעם שהיא עושה צואה אך בכל זאת הבעיה לא נפתרה. ניסיתי להכין סיפור על הנושא הנ"ל על מנת להגיע אליה בדרך שונה, אך גם זה לא עוזר. הילדה לא מוכנה להיכנס לשירותים לעשות קקי. היא סוגרת את עצמה ולא נותנת לקקי לצאת. יש לציין כי שתן היא הולכת עצמאית לשירותים. מה עוד ביכולתי לנסות על מנת לפתור את הבעיה? איני מעוניינת להקנות לה תלות בנורמלקס.

03/06/2013 | 23:25 | מאת:

הבעיה הינה שהשתן נתפס כ"סתם מים" ואילו הצואה כחלק מהגוף ולכן תחושת אובדן ... יש את ספר הילדים "סיר הסירים" להמשיך להשתמש בנורמלקס , עובד כמו סיבים תזונתיים ואינו גורם להתרגלות והתמכרות אם לא יעזור אפשר להתיעץ עם פסיכולוג ילדים