שלשול - ירידה במשקל - מצב רוח רע ואי רצון לאכול

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

10/09/2012 | 10:29 | מאת: יוסי

שלום, מזה כחודשיים, בננו בן השנה וחצי משלשל לעיתים די קרובות. בדקנו סלמונלה (שתי בדיקות) ורוטה וצליאק והדבר היחיד שהרופא נתן לנו זה ברזל כיוון שהוא אנמי. לדעיתינו הוא יורד במשקל. הוא אוכל יחסית מעט. ולדעתינו נראה לנו שזו רגישות לאוכל מסויים. איך ומה בודקים? אילו בדיקות דם לעשות? האם לפנות לאיבחון אחר? לאבא יש סכרת (בדקתי לו גם סוכר והיה לו 100.. ) וצליאק. ולאמא בלוטת תריס. אודה לתשובה בהקדם. יוסי.

10/09/2012 | 22:37 | מאת:

כדאי לבצע בדיקות דם לתפקודי כבד כולל אלבומין תפקודי כליות , תפקודי קרישה , קרוטן . הבדיקה לצליאק אינה חד משמעית בגיל שנה ורק אחרי שנתיים אמינה יותר. לבקש בדיקת צואה לגיארדיה בינתיים מומלץ גם להפסיק חלב ומוצרי חלב כולל פורמולות חלביות. אפשר לתת פרוביוטיקה אם אין שיפפור או ממצא בבדיקות - לבקש הפניה ליעוץ גסטרו