ocd ומצב רוח משתנים

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

07/07/2016 | 17:18 | מאת: אייל כהן

אדם עם ocd מובנה בסיסי, עבודה ובכלל, וגם עליות וירידות במצב רוח בתדירות גבוהה בפרקי זמן קצרים יחסית ימים, קשור בעיקר כתגובה לאירועים חיצונים. רב הזמן עניני עבודה שנמשכים גם לתוך הזמן הפנוי. מאוד הייתי רוצה לדעת על פי ניסיונך, האם השינוי מצב רוח מגבירים את הocd ובמה כדאי לטפל ב ocd או במצבי רוח קודם מה השורש? לי נראה ממה שניסיתי שמצבי הרוח מושפעים מארועים חיצונים בעיקר והocd מתגבר כתגובה לשינויים במצב רוח, בעיקר בחלק של הדאון, אבל גם בהיפריות. בתקופת חופשה בעיקר מלחצי העבודה והתרחקות מסביבת העבודה הווליום של הבעיה כולה יורד מאוד. גם הocd וגם התמתנות בתנודה במצבי הרוח. הבעיה שהפעילות וטורדנות הocd נרגעת ואז יש גם אי פעילות בכלל כללית. ושוב ברגע שקורה משהו חיצוני הכל מתעורר מחדש!. אין ספק שמשהו פנימי מציק, אבל זה מבנה אישיותי לא? עדין צריך לחיות עם זה. ואני בן 38 ואיני נוטל תרופות כלשהן. גם בהשוואה לסביבה יש לידי הרבה אנשים בעוצמות בעייתיות דומות ואפילו גבוהות ממני. לי זה מפריע. בנתיים החופשה עושה טוב וזה מקבל ביטוי מהר מאוד כבר שבועיים בחופשה ו60 אחוז ירידה בתחושה של הבעיה, מה עושים? מפסיקים לעבוד? האיכות חיים משתנה מאוד לטובה ככה. בעיקר פנימית וזה הרבה.

שלום אייל, OCD היא הפרעת חרדה והפרעות חרדה נוטות להופיע בשכיחות גבוהה מאוד יחד עם דיכאון: http://www.giditherapy.co.il/?p=1316 גם הטיפול בשתי ההפרעות דומה הן מבחינת הטיפול התרופתי והן מבחינת הטיפול הפסיכולוגי בגישה התנהגותית-קוגניטיבית (CBT). השילוב בין הטיפול התרופתי ל-CBT נחשב שילוב מנצח לגבי שתי ההפרעות. גם בין הפרעת אישיות כפייתית (כפי שברוב תבונתך אבחנת אצל עצמך) ובין OCD יש חפיפה גדולה (20%-35%): http://www.doctors.co.il/ar/19893/%D7%90%D7%95%D7%91%D7%A1%D7%A1%D7%99%D7%94%3A+%D7%A0%D7%A9%D7%9C%D7%98%D7%99%D7%9D+%D7%90%D7%95+%D7%A9%D7%95%D7%9C%D7%98%D7%99%D7%9D+q00 כך או כך, הטיפול בכל אלה זהה הן מבחינה תרופתית והן מבחינת הטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי. על כן, המלצתי לך היא לפנות לטיפול ולא לעשות כרגע שינויים סביבתיים דרסטיים כמו החלפת מקום עבודה, שגם אם אתה סובל בו, הוא ממלא עבורך תפקיד חשוב. כאשר יחול שיפור במצב, אולי גם תתפוס את סביבת העבודה שלך אחרת ואם לא, יהיה מקום לשקול שינוי סביבה. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות