אופן סיום

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

19/07/2014 | 16:33 | מאת: עומרי

שלום לך דוקטור אני עומד בפני סיום של יחסי עבודה בחברה די גדולה. זו חברה העובדת לפי תוכנית פרוייקטים. מיזם ובצוע ומתן שירות ללקוחות המשלמים. כולם מועסקים כעצמאיים כך נהול עם תחום מטלות ואחריות. מעין שותפי נהול בזיער אנפין. המנהל שלי אינו יודע עדין על החלטתי לעזוב. במישור המקצועי ברור שחייבת להתבצע העברה מסודרת. שאלתי היא בנודע לאופן ההפרדות. לכאורה מודיעים מעבירים ונגמר. ובכל זאת אני בהתלבטות האם לא כדאי לבצע העברה הדרגתית למנהל שלי בעצמו. כיוון שהוא היחיד שמחויב ומכיר את תחום עבודתי הכי קרוב. וזאת בהתחשב שהוא טיפוס עצלן ובורח מאחריות וזו עובדה. כל העברהלאדם אחר לא תאפשר לי באמת לסיים שם. אני סבור שפשוט לא יעזבו אותי גם לאחר סיום ההתקשותכאשר ובמידה ויהיה מחליף שאינו במנהל עצמו! שנית אני מתלבט אם חשוב לאור קושי זה לכרוך יחד את ההודעה על הסיום עם הסכמה על ההעברה למנהל עצמו? או להפרידם? אני בטוח שכן יש משמעות בדבר בעיקר בהתייחס לאופי האדם המנהל. במשך הזמן הוא נתגלה כמשחרר סמכות עד כדי אי אחריות שזו בעצם הדרך הכי חכמה להטיל אחריות על עובד. עכשיו לקראת סיום זה מוקש. הדילמה הזו קשה לי משתי סיבות. עבר רע של מקרים איתו עם אנשים אחרים בהם מיררו את חייו של מי שעזב ביוזמתו! באופן מזעזע ! שנית הרצון שלי לסיים בצורה מלאה ללא ספיחים. וזה לא עוזר גם אם מסכימים בדבור לא ליצור תנאי סיום שיפעלו נכון בסיום. זה טורד את מנוחתי הרבה מעבר לעבודה עצמה. ומהווה גם סיבה חשובה ברצוני להתנתק מהם.

שלום עומרי, מתיאוריך אני מבין שיש לך דעה שלילית מאוד על המנהל שלך ולכן חשוב מאוד שלא תיתן לה להשפיע על אופן פרידתך. אינני יודע אם אתה זקוק להמלצה של המנהל הזה או לא ואם מקום עבודתך זה יופיע בקורות החיים המקצועיים שלך. בכל מקרה, אם החלטתך לעזוב סופית, חשוב להקפיד ולנסח את נוסח הפרידה שלך בצורה קורקטית ואף חיובית, להדגיש מה למדת במקום זה, למצוא היבטים חיוביים ולהדגישם ולציין כיצד מקום עבודה אחר יכול לתרום לך (כלומר, להציג את הדברים כאילו אתה עוזב מ"אהבת מרדכי", מקום העבודה החדש, ולא מתוך "שנאת המן"). חשוב לסיים באווירה טובה (לא ב"חיבוקים" אך בהחלט בלחיצת יד), כך שבמידה ומעביד חדש יפנה אל מקום זה, הוא יקבל חוות דעת בין ניטראלית לאוהדת, למרות הרגשות הקשים שאתה מתאר. חשוב שהדברים ייעשו מהשכל ולא מהרגש במקרה זה. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות