תודה על התשובה ועוד דבר

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

20/04/2014 | 12:36 | מאת: לי

שלום ממש תודה על תשובתך , כן חשוב ל לציין שבעבר "עבידתי" את החוויה עם המטפלת הקודמת שלי באזור גיל 25 , שהיא היתה מטפלת פסיכודינאמית , כן שוחחנו על נושאי התלות הגבולות וכן קרה שם משהו ... הייתי אצלה שלוש שנים . לדעתך היה שם פיספוס ? אם זה לא השתחרר עדיין ? ומדוע הזכרת את עניין הגבולות בהקשר הזה?

שלום לי, חמש שנים בגילך זה זמן רב. לא הייתי אומר שמשהו התפספס, אך אם את מרגישה שהטיפול מיצה את עצמו מבחינתך, מומלץ להתחיל טיפול פסיכודינאמי אצל מטפלת (בסביבות הגיל של אמך ומעלה). עניין הגבולות חשוב מאוד, כמו שהוא חשוב בקשר בין הורים לילדים. כלומר, הקבלה צריכה להיות ללא תנאי, אך הסמכות ההורית צריכה להישמר. גם בטיפול יש חשיבות רבה מאוד למסגרת הטיפולית. אפשרות אחרת היא להשלים עם התופעה ולהפסיק להילחם בה. קולגה מאוד נבונה שלי אמרה לי פעם ש"ההשלמה היא-היא השינוי". תפיסה זו קיימת בטיפול פסיכולוגי בהשראה בודהיסטית ויש מטפלים (במקרה שלך, מטפלות) פסיכודינאמיות שאימצו את הגישה הזו. מדובר בסוג של אובססיה וטבעה של אובססיה הוא שככל שנלחמים בה, היא מתחזקת. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות