שאלה

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

20/04/2014 | 00:44 | מאת: לי

שלום וחג שמח ,תודה על הפורום. אז ככה אני בת 30 , לאחרונה היתה לי מערכת יחסים עם מטפלת שממש התאהבתי בה ונתלתי בה. היא גם חשבה שלא נכון שנמשיך את הטיפול (אגב היא לא פסיכולוגית מטפלת אלטרנטיבית) אני מוצאת את עצמי המון חושבת עליה . בעבר הייתי בטיפול פסיכודינאמי כשלוש שנים שעזר .אגב גם שם התפתחה תלות במטפלת . אני מרגישה שכאשר אני נעשת תלויה אני הופכת אובססיבית במחשבות .כמו התמכרות למערכת יחסים כזו . יש לציין שם בני זוג זה לא קרה לי... זה קורה רק כאשר יש מערכת יחסים של סמכות , בעבר זה קרה עם מורה מדריכה וכ"ו ואחר כך עם איתן . אני ממש רוצה להתנתק מהמחשבות על אותה מטפלת מאחר והם מציקות לי וחסרות תועלת לחיי כרגע . מצד שני לא ממש יש לי כוחות ללכת למטפל אחר. מה לדעתך אני צרכה לעשות?ותוכל להסביר לי למה זה קורה לי ?

שלום לי, בלי להיכנס לפרטי המקרה, באופן כללי ביותר, כמו רוב הקשיים הפסיכולוגיים שאנשים נאלצים להתמודד איתם, גם הבעיה שאת מתארת קשורה ליחסים עם ההורים, ובמקרה הזה, ככל הנראה באופן ספציפי עם אמך. החוויה המתקנת, במקרים כאלה, צריכה להיות במסגרת קשר טיפולי עם מטפלת (אישה) העובדת בגישה פסיכודינאמית, קשר שבמסגרתו המטפלת תקבל אותך אך גם תשמור על גבולות כדי שתחווי שגבולות אין פירושם דחייה. הטיפול חייב להיות אצל מטפלת מוסמכת ומיומנת בעלת ניסיון רב בגישה פסיכודינאמית - ובשום אופן לא אצל מטפלת אלטרנטיבית (!), אשר מלבד חוסר ההכשרה המקצועית המתאימה, קיימת בו בעיה אינהנטית של גבולות (אלא אם כן זו מטפלת שבאופן בסיסי היא מטפלת קונבנציונאלית המכירה היטב את הגישה הפסיכודינאמית והטיפול ה"אלטנטיבי" הוא טיפול משלים ולא חלופי). אני ממליץ לך לא להתייאש ולפנות לפסיכולוגית קונבנציונאלית העובדת בגישה פסיכודינאמית, רצוי מבוגרת יחסית. יש לציין שבחירת מטפל מתאים הוא בראש ובראשונה עניין של כימיה אישית ולכן אל לך להתייאש. חשבי שאת יוצאת לדייטים עד שתמצאי את המטפלת שיש לך איתה "קליק". בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות