האם אני זקוק לטיפול

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

19/07/2013 | 02:04 | מאת: student

שלום וברכה, אני סטודנט בן 23. זמן רב אני סובל ממצבי רוח רעים לפחות אחת לשבוע, כולל מחשבה ארוכה על המוות ועל פתרונות קיצוניים (פגיעה בעצמי, ירידה מהארץ...) מקריאה בכתבה על פרפקציוניזם נראה לי שמצבי די מתאים לאמור בה (אני לוקח כשלונות קשה, חרד מפני ביקורת ולא מצליח לקחת החלטות בקלות). אמנם מצבי ההרוח נעלמים באותה קלות שבה הם מופיעים ונראה לי ששהייה עם אנשים עוזרת לכך. (אלא שרוב הזמן אני מרגיש די בודד.) האם אני זקוק לטיפול? (עלי לציין שאני מטופל בסטרואידים (פרדניזון) הניתן לתת-פעילות של בלוטת האדרנל כבר שנים. אינני יודע אם זה עשוי להשפיע על העניין.) תודה.

שלום לסטודנט היקר, אני חושב שבתוכך אתה יודע שאתה זקוק לטיפול. מצבי רוח דיכאוניים מלווים מחשבות אובדניות (גם אם לא תכניות מעשיות) מחייבות התייחסות של איש מקצוע. ניתן בהחלט לרתום את היחס הקשה שלך לעצמך לטובת הטיפול. יתר על כן, גם העובדה ששהייה במחיצת הזולת משפרת את מצב הרוח מבשרת טובות באשר לדרכי טיפול הן פרטני ובהמשך בהחלט קיים לשקול גם טיפול קבוצתי. ייתכן שבתחילת הטיפול לפחות ניתן יהיה להיעזר גם בטיפול תרופתי מסוג SSRI אשר בגלל הסטיאואידים רצוי שפסיכיאטר יתאים אותו (בד"כ אפשר להסתפק ברופא משפחה). גילך, השכלתך ונטיותיך הפרפקציוניסטיות - כל אלה מבשרים טובות בקשר לתועלת שאתה יכול להפיק מטיפול. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות