גמילה מעישון

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

25/11/2012 | 08:49 | מאת: vera

אני בת 62 ומעשנת מגיל 18, ניסיתי מספר פעמים להפסיק לעשן סדנת אלן קאר - 3 סדנאות במכבי - 1 סדנה מכבי בטלפון וכלום לא עוזר, בשל בעיות רפואיות ביקש הרופא כי אולי טיפול פסיכולוגי יכול לעזור. או אולי טיפול בהיפנוזה? האם יש לך רעיון כיצד אוכל להיגמל מההרגל המגונה.

שלום vera, לפי ניסיוני המקצועי, סדנאות מהסוג שתיארת, במיוחד ב"מכבי", מניבות תוצאות יפות, אם כי כמובן שמדובר במאבק שנמשך כל החיים. מבין השיטות הפסיכולוגיות, הגישה הקרובה ביותר למה שנעשה בסדנא היא טיפול התנהגותי-קוגניטיבי (שיכול לכלול מרכיבים נסי לחפש באלפון איט"ה מטפלים העובדים עם מכבי: http://www.itacbt.co.il/74049/%D7%90%D7%9C%D7%A4%D7%95%D7%9F-%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%99%D7%9D במקביל, עייני ברשימת המטפלים העובדים עם מכבי וראי מי מהם מופיע בשתי הרשימות. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

25/11/2012 | 09:52 | מאת: vera

אני מודה לך מאוד על תשובתך המהירה והעניינית, תודה על הרשימה, אחפש באזור השרון מטפל אשר יוכל לעזור לי להיגמל מעישון. ברצוני לדעת באם לדעתך טיפול בהיפנוזה יכול לעזור? האם יש לך שם של מטפל מוסמך בהיפנוזה?

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות