חוות דעת

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

18/10/2012 | 22:05 | מאת: שושי

שלום לד"ר, אני רוצה להתייעץ איתך בבעיה שלא פשוטה עבורי. קצת עלי בגדול-בת 29 עובדת בחינוך. אני טיפוס די עצמאי בחיי היום יום. עם זאת אני עדיין גרה בבית הורי. לאחרונה אני מרגישה שהגיע הזמן לפרוש כנפיים. עם זאת מאד קשה לי לעזוב. אני מבינה שאצטרך להגיע למצב נפשי שבו אוכל לעזוב מתוך שלמות. קשה לי לעזוב מכמה סיבות-פחד משינוי , משכורת שאינה מספקת עדיין להיות עצמאית, פחד לצאת לעולם.. ,פחד מבדידות. כרגע אני לא בקשר זוגי עם כי הייתי לפני כמה חודשים. האם אתה ממליץ על עזיבת הבית בגיל כזה באופן טוטאלי או שיש מקרים לגופו של עניין? דבר נוסף? האם כדי לי לקחת שנה ולהתרגל לרעיון. אגב אחי הגדול גם עזב את הבית בגיל 35 שזה מאוחר יחסית עם זאת הוא אדם מצליח בחייו ,וגם הצליח קודם לפני שעזב. ממש תודה על התשובה מצפה..

שלום שושי, כל החלטה צריכה להתקבל לגופו של עניין, אבל את זו שהעלית את נושא היציאה מהבית, ואני מניח שעשית זאת מתוך מצוקה או קונפליקט מסוים. במלים אחרות, איפה שהוא בתוכך את מכירה בכך שהמגורים בגיל 29 בבית ההורים הם גורם שמעכב את התפתחותך ועצמאותך. יש אכן יוצאים מן הכלל (אינני יודע אם אחיך הוא אחד מהם או לא) שמצליחים להתפתח למרוךת מגוים עם ההורים בגיל מבוגר, אך הכלל הוא שברוב המקרים מתלוות לכך הפרעות נפשיות או לפחות סיכון להן: http://www.giditherapy.co.il/?p=256 מניסיוני האישי והמקצועי, העניין הכלכלי הוא עניין של סדר עדיפויות. אפשר להאריך לימודים, למשל, ואפשר לקחת עבודות נוספות (אולי שיעורים פרטיים אם את בתחום החינוך), אפשר לרדת ברמת החיים החומרית אך בהחלט להעלות את רמת החיים הפסיכולוגית ואין ספק שמדובר בגורם שבאופן כללי מאוד מעכב עצמאות בגיל הזה. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות