פרפקציוניזם שמתבטא בהתקפי זעם

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

06/09/2012 | 12:06 | מאת: ענבל

שלום פרופ', בני בן 4.5. כבר מלפני כחצי שנה אפילו קצת יותר אבחנו בשינוי התנהגותו בכל מיני מקרים המעידים על שאיפה לפרפקציוניזם.ההתנהגות מתבטאת בהתקפי זעם:קללות,זריקת חפצים,מכות לסובבים אותו,צרחות,בכי... לדוגא מקרה 1:כאשר צובע ציור, במידה ויוצא מהקווים ישר מתעצבן ומגיב בתוקפנות (קשקוש על הציור,זריקת חפצים,צעקות, בכי וכו'). מקרה 2: כאשר מתקמט לו דף - מגיב באותה הצורה. מקרה נוסף:כאשר הבגד מתלכלך מאוכל או משתיה הוא ישר מביע זעם והולך להחליף את הבגד. אציין שלא אני ולא בעלי פרפקציוניסטים, כך שאין לנו מושג ממי ירש זאת :-) אודה לעצתך כיצד ניתן לטפל בנושא. ענבל

שלום ענבל, אציין תחילה שאינני מטפל בילדים בגיל הזה, אך מה שנשמע מדאיג הוא התקפי הזעם, ללא כל קשר לשאיפה לשלמות. לפי תיאורייך, קיימים קווים אובססיביים חזקים בהתנהגותו ובאישיותו של הילד, אך הם יכולים להיות מנוצלים גם לטובה (למשל, לימודים), אך הזעם בהחלט יכול לפלוש ליחסים בין-אישיים של הילד ולפגוע בו. לכן, המלצתי לפנות לפסיכיאטר או פסיכולוג המתמחה בטיפול בילדים. טיפול כזה צריך להיות מלווה הדרכה להורים. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות