שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

14/07/2012 | 23:06 | מאת: רוית

הי, אני בת 28 ,יש משהו שחוזר על עצמו כבר עשר שנים ואני לא ממש מבינה מה לעשות למרות שהייתי בטיפול. אני יוצרת לפעמים קשר עם נשים שיש בו תלות גדולה. למשל לאחרונה ראיתי מורה אחת שלי שהיה לי קשר איתה בעבר(קשר שהיה בו תלות נפשית גדולה) ושוב פעם משבות ותחושות התחילו להציף אותי ממש יומיים לא אכלתי ורק חשבתי כמה אני רוצה לדבר איתה וכמה אני רוצה להיות בקשר איתה. הדבר חזר לא רק איתה אלא עם עוד חמש נשים בחיי. האם זה ocd או סתם מחשבות ותחושות טורדניות? בטיפול אז אמרו לי שזה תלות נפשית. יש תקופות של שקט שאני תלויה רק בעצמי. אשמח לשמוע את דעתך. (אגב היו לי חיים טובים הורים מזינים נפשית ובאמת הכול בסדר רק זה משגע אותי כשזה קורה) תודה..

שלום רוית, התופעה שאת מתארת אינה נשמעת לי כמו OCD אלא באמת, כמו שאמרו לך בטיפול, כתלותיות-יתר, אולי בכל זאת על רקע חסך אימהי כלשהו. "חסך אימהי" הוא עניין סובייקטיבי ואינדיבידואלי מאוד. במילים אחרות, יכול להיות שאמך היא "האמא האולטימטיבית" אבל במקרה הספציפי של האישיות שלך, עוד כילדה, ייתכן שזה לא הספיק, מכל מיני סיבות. לכן, יש לי הרגשה שהטיפול הפסיכולוגי בך לא הסתיים והמלצתי היא להמשיך לחפש טיפול, רצוי אצל אישה ורצוי בגישה פסיכודינאמית, אשר דרך היחסים איתה תוכלי לשחזר את הקושי ולהתמודד איתו באווירה של קבלה מצד אחד ובכל זאת בתוך מסגרת טיפולית עם גבולות ברורים, מצד שני. מפנייתך עולה שאת בחורה רגישה ונבונה שבהחלט עשויה להפיק תועלת מסוג כזה של טיפול. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

15/07/2012 | 00:18 | מאת: רוית

הי תודה על התשובה , הייתי בטיפול 3 שנים ואכן שיחזרתי את אותה תלות- ובאמת הטיפול עזר והייתה תקופה של "שקט" לאחרונה שוב פעם התלות חזרה.. האם לשוב לטיפול עוד פעם? (לכאורה הוא באמת הסתיים.) האם יש איזה דרך לשלוט בזה?

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות