שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

03/04/2012 | 22:24 | מאת: תמר

שלום, בכול תקופה בחיי מאז גיל 15 -אני נתקעת על דברים למשל-אם אהבתי איזה מורה פתאם בתקופה אחרונה אני חושבת עליה, או למשל היה איזה בחור שהייתי בטוחה שהוא הזיווג שלי אז במשך חודש שלם חשבתי עליו , יש לציין שלאחר זמן המחשבות נעלמות מעצמם.אבל כשזה קורא זה מטריד אותי מאד. אני בת 28 - האם זה ocd ,בתקופה האחרונה אני חושבת שוב על אותה מורה.. מה זה המחשבות האלו לה הן נתקעות אצלי בראש?

03/04/2012 | 22:39 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום תמר, התופעות שאת מתארת אינן מהוות בפני עצמן כל הפרעה נפשית, בוודאי שלא OCD. הן גם לא נדירות. יחד עם זאת, רק את יכולה לומר אם הן מקור למצוקה (לפי הכותרת, אני משער שכן) וכל מצוקה ראויה להתייחסות וטיפול, בין אם היא שכיחה ובין אם היא נדירה, בין אם היא מוגדרת כהפרעה ובין אם לאו. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

03/04/2012 | 23:03 | מאת: תמר

אוקי , אבל זה מציק לי..נכון מחשבות לא עושות שום דבר אבל מה פתאם אני חושבת על מורה שלימדה אותי לפני 10 שנים פלוס..ולמה אני חושבת על בחור מסוים ואח"כ יורדת מזה.. ובנוסף לפעמים המחשבות לא נותנות לי להרדם בלילה. דברתי עם פסיכולוג לתקופה של כשנה- והוא טען שכנראה זה משהו אובססיבי.

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות