אניאגרם- מישהו נתקל פעם?

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

01/02/2012 | 17:13 | מאת: פוטנציאלאמנוצל

שלום לכולם, נתקלתי היום באתר ישראלי העוסק במודל אישיות מעניין מאוד שנקרא "אניאגרם": http://www.9types.co.il/9types.asp?id=140 חשוב לי לציין שככלל, אני רואה את עצמי כטיפוס סקפטי ומשתדלת להתרחק מטיפולים אלטרנטיביים מבוססי מתודות פסאודו-מדעיות, אבל תוצאת שאלון האבחון שמילאתי באתר זה ובאתר נוסף בנושא היתה כל כך מדויקת לגבי, שהחלטתי שהעניין שווה בירור. אשמח לדעת האם מישהו עבר פעם פסיכותראפיה או אימון אישי המבוססים על מודל האניאגרם ומה היתה ההתרשמות - עד כמה הועיל אם בכלל. המלצות (מנסיון אישי בלבד!) על מטפלים בשיטה ששווה להגיע אליהם או להמנע מהם- יתקבלו בברכה גדולה. חוות דעת מקצועית מטעם מנהלי הפורום, תוערך גם כן. תודה!

01/02/2012 | 19:56 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום פוטנציאלאמנוצל, אני רואה שאת דווקא מנצלת את הפוטציאל שלך (-: לא הכרתי את הגישה ואני מודה לך על האפשרות להתוודע אליה. הסתכלתי באתר והדבר עורר את סקרנותי הואיל ואני מתמחה בחקר האישיות , בצד עיסוקי בטיפול. שיטת האבחון/מיון דומה מאוד למבחני אישיות ולטיפולוגיות רבות אחרות. אינני יודע עד כמה היא מבוססת מחקרית וזה גם פחות חשוב לצורך הטיפול המוצע. אין גם כל קשר בין היכולת להעריך בצורה מדויקת יחסית תכונות אישיות באמצעות שאלון לבין היכולת לשנותן (תוכלי לראות מבחן אישיות שיתאר אותך בצורה מדויקת לא פחות): http://www.outofservice.com/bigfive/ שיטת הטיפול נשמעת לי קצת מדאיגה ויומרנית. בניגוד לפסיכולוגיה החיובית, המנסה דווקא לפתח את ה"חוזקות", כלומר את הצדדים החזקים של האדם: http://www.doctors.co.il/ar/13307/%D7%A4%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%92%D7%99%D7%94+%D7%97%D7%99%D7%95%D7%91%D7%99%D7%AA:+%D7%97%D7%99%D7%96%D7%95%D7%A7+%D7%94%D7%99%D7%AA%D7%A8%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%AA בגישה הטיפולית המוצעת נערך ניסיון לערער את ההגנות בבת אחת ולחולל שינוי בסיסי. מדאיג לא פחות שמפתחת השיטה, וגם עמיתיה, אינם אנשי מקצוע טיפולי בסיסי (כגון: פסיכיאטר, פסיכולוג, עובד סוציאלי, מרפא בעיסוק/אמנות) שלמדו גישה נוספת כהעשרה או השתלמות. יכול להיות שלך באופן אישי, עם הסקפטיות והביקורתיות שאת מעידה עליהן, סדנא כזו לא תזיק ואולי אף תועיל, אך באופן כללי, המלצתי היא לפנות לטיפול רק לאנשי מקצוע מוסמכים (לא למאמנים), שהתמחו או לא התמחו גם בגישות חדשניות (למשל, פסיכולוג קליני שלמד גם גישה בודהיסטית, אך לא מורה לבודהיזם במקום פסיכולוג). אם תפני, אשמח לשמוע את חוויותייך והתרשמותך. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

03/02/2012 | 19:52 | מאת: פוטנציאלאמנוצל

אשמח לקבל המלצה לפסיכולוג או פסיכיאטר שמוסמך לטפל גם ב-NLP. האם "יש חיה כזאת", או שכל הנל"פ פרקטישיונרז הם מאמנים אישיים ללא הסמכה פורמלית בתחום בריאות הנפש? תודה ושבת נפלאה!

05/02/2012 | 11:14 | מאת: בנימין

את שיטת האניאגרמה הכרתי במסגרת קורס העשרה שהועבר על ידי מחלקת ההדרכה של חברת לייף אנרג'י, אשר פיתחה סדרה של תמציות תדרים (מלשון תדר Frequency )על בסיס תורה זו. התהליך הטיפולי שלי כלל לקיחת התמצית של טיפוס 1 ועבודת מודעות בסיוע הספר של בני לוז: "האדם החופשי דרך האניאגרם". התוצאות היו מהירות להפליא. אותו הקבלן שמיררתי את חייו שנתיים לפני כן כששיפץ חדש היה מופתע לראות את השינוי שחל בי בשעה שיפץ את הסלון. היכולת להבחין בפרטים הקטנים לא השתנתה אך צורת התגובה השתנתה לחלוטין. התוצאה הייתה סיום שיפוץ בזמן שיא, ללא חריגות בתקציב, וכאשר כל הצדדים מאוד מרוצים.

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות