ממולכד

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

18/01/2012 | 16:04 | מאת: רפי

גידי מזה מספר שנים אני שרויי בדיכאון כרוני סמוי ושקט,בגיל 38 אני מרגיש שנגמר לי האוויר. נישואים לאישה שתלטנית וקרה,אהבה בתנאים,מגורים בחול הרחק ממשפחתי והניתוק מהארץ ללא יכולת לשנות את המצב הרי אין באפשרותי להתנתק מבניי שהם עולמי.התיסכול מרגיש כמו חבל שהולך ומתהדק סביב צוארי.אני אדם מאוד פעיל אחראי ואנרגטי,בפנים אני מתפרק...

18/01/2012 | 17:26 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום רפי, צר לי לקרוא על המצוקה הרבה בה אתה שרוי, אך זהו מצב מוכר שניתן לטפל בו. לפי תיאוריך, אתה סובל מדיכאון. יהיו הסיבות לו אשר יהיו - ביולוגיות, סביבתיות או שילוב שלהן - נראה שבמצב הנוכחי העזרה המיידית לה אתה זקוק היא טיפול תרופתי שיותאם ע"י פסיכיאטר. קשה לי להאמין שללא טיפול תרופתי, תהייה מספיק גמיש ופתוח לטיפול פסיכולוגי שבהחלט יכול לעזור לך אחרי שמצב רוחך יתייצב על רמה אופטימית וגמישה יותר שניתן לעבוד איתה. קח בחשבון שמלוא ההטבה מהטיפול התרופתי מורגשת רק כעבור מספר שבועות ולעיתים יש צורך לנסות תרופות שונות עד שקולעים לזו שתעזור לך. בינתיים חשוב מאוד לעסוק בפעילות גופנית אירובית כלשהי (הליכה, ריצה, שחייה - הכל בהתאם ליכולתך), לאכול פחמימות מורכבות ולקיים מגעים חברתיים, גם אם כל הדברים הללו הם הדברים האחרונים שיש לך חשק לעשות. זה צו השעה! בדיכאון אין חשק לעסוק במה שיכול להיטיב עימנו ויש חשק לעסוק במה שמזיק לנו ומגביר את הדיכאון (שינה מוגזמת, אכילה מוגזמת, חוסר מעש, התבודדות). ככל שתקדים ליטול את הטיפול התרופתי כן ייטב. פנה עוד היום לפסיכיאטר. תוכל לבחון את רמת הדיכאון שלך בעזרת השאלון הבא, אם כי תיאוריך אינם מותירים מקום לספק: http://www.giditherapy.co.il/questionnaire/index.html אשמח להתעדכן במצבך. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

18/01/2012 | 22:48 | מאת: רפי

תודה שענית לפנייתי,אשמע לעצתך ואפנה לקבלת טיפול בהקדם האפשרי

18/01/2012 | 23:06 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום רפי, אני שמח שהחלטת לעשות את הצעד הכלל לא פשוט ולפנות לטיפול. לפי תיאוריך (הקשים), הייתי ממליץ לך לפנות קודם כל לרופא פסיכיאטר כדי להתאים טיפול תרופתי נוגד דיכאון ולפסיכולוג קליני לצורך טיפול פסיכותרפויטי (שיחות). ישנן בפסיכותרפיה גישות שונות לטיפול בדיכאון. כדי להחליט מה מדבר אליך, תוכל לקרוא קצת את מדור השאלות השכיחות באתר הבית שלי, שכתובתו מופיעה בחתימתי. תרופת הבחירה הראשונה כיום לטיפול בדיכאון היא Escitalopram השייכת לקבוצת SSRI המעכבת ספיגה חוזרת של סרוטונין במוח. אמנם לקבלת ההטבה המלאה יש להמתין כמה שבועות, אך במטופלים רבים מאוד ראיתי שיפור משמעותי תוך 7-10 ימים. אני מניח שאינך רוצה להיות תלוי בתרופה ולכן מומלץ מאוד להתחיל במקביל טיפול פסיכולוגי כדי לרכוש כלים מתאימים להתמודדות עם הדיכאון בכוחות עצמך והחזרת תחושת השליטה לידיך בטווח הארוך. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות