פרפקציוניזם וחרדות

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

28/11/2011 | 14:12 | מאת: בניפי

בחורה רווקה בגיל 22 חרדתית התחילה טיפול ציפרלקס וקלונקס ויש שיפור אך בגלל הפרפקציוניזם כשמשהו לא מסתדר כמו שחושבת שצריך להיות ישנה נפילה חזקה. האם הציפרלקס גורם לתופעות של 'היי' וילדותיות? התכונות היו קודם אך נראה שהחמירו

04/12/2011 | 18:41 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום בניפי, ציפרלקס בהחלט אמור לשפר את מצב הרוח בהיותו נוגד דיכאון. ייתכן שמכאן נובעת התגברות התחושות שתיארת. טיפול תרופתי הוא טיפול סימפטומאטי ואינו יכול לעקור מן השורש תופעות כמו פרפקציוניזם, אלא רק להפחית את החרדה ולשפר את מצב הרוח (דבר חשוב מאוד בפני עצמו). ניתן לטפל בפרפקציוניזם בטיפול פסיכולוגי בגישה פסיכודינאמית, המנסה להתחקות אחר מקורותיו, ו/או בגישה התנהגותית-קוגניטיבית המנסה לשנות אמונות בסיסיות של המטופל (בעיקר האמונה של "או הכל או לא כלום" האופיינית לפרפקציוניסטים). בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות