קנאה

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

24/10/2011 | 23:37 | מאת: אחת

הי גידי, האם יש קשר בין פרפקציוניזם לקנאה? כתבתי כאן מספר פעמים בעבר על המרוץ הבלתי נלאה אחר ציונים. בשבוע האחרון אני ממש חולה מתסכול. 90, 93, 95 צורבים את גאוותי הפצועה, ונוגסים באכזריות בכנפי הקצוצות. הציפיות שלי מציונים נוסקות לעננים, אבל כשמצטרפת לכך קנאה בכל מי שהצליח לקטף "ענן" גבוה יותר, ההרגשה קשה. מאד. וכשאין לי מושג על מה ולמה נחרץ גורלה של עבודה שהגשתי לכשלון צורב כזה (ואני בהחלט מחשיבה את המספרים הנ''ל לכשלונות), אני פשוט רותחת בפנים. אז יש קשר לקנאה או אין קשר? ובכלל, מה צריך להיות הכיוון בטיפול בתסכול המתמשך הזה? (אנא, אל תשלח אותי חזרה לטיפול, כי היא בחופשה, ואני, בינתיים, נחנקת...)

24/10/2011 | 23:54 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אחת, למיטב ידיעתי, הקשר בין פרפקציוניזם וקנאה לא נחקר, אך הקנאה במי שמצליח אינה נחלתם של פרפקציוניסטים בלבד. אנו חיים בחברה מאוד תחרותית והישגית, שאכן מהווה קרקע פוריה להתפתחות פרפקציוניזם. אינני חושב שיהיה זה ראוי ומועיל להתערב בטיפול שלך. באופן הכללי ביותר, פרפקציוניזם ניתן לטיפול בגישה קוגניטיבית, המתמקדת באמונות השליליות (בפרפקציוניזם - בעיקר הגישה של או הכל או לא כלום), בגישה פסיכודינאמית, המתייחסת לא רק לפרפקציוניזם אלא לאדם בכללותו ובגישה בודהיסטית (או בהשראה בודהיסטית) בניסיון להתגבר על התובענות של החברה המערבית (למשל, ע"י ניסיון לנטרל את הרודנות של האגו - מה שאולי יכול לעזור לך משום שברור שהציונים שהזכרת גבוהים מאוד לכל הדעות ועל כן הפגיעה היא תדמיתית בלבד ולא עניינית). בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

25/10/2011 | 18:33 | מאת: אחת

בטיפול הנוכחי יש כ''כ הרבה מוקדים, ונושא הציונים מקבל מענה אמפתי-תמיכתי בלבד. בתשובות קודמות הזכרת שיש פרוטוקול מיוחד לטיפול בפרפקציוניזם, והייתי סקרנית לנסות זאת. הבעיה היא, ש"רומן מחוץ לטיפול" הוא טאבו, נכון? אפילו כאן, בפורום, אתה נזהר בתשובותיך כאשר השואל נמצא בטיפול. יש פשרה כלשהי שאתה יכול להציע? (קצת מוזר לדבר על פשרה בפורום שעוסק בפרפקציוניזם, אבל בכל זאת...)

26/10/2011 | 17:39 | מאת: אחת

כתבתי הודעת המשך, ושלחתי אותה פעמיים. האם היא לא הגיעה? אני לא חושבת שהיא נכתבה בצורה בלתי ראויה לפרסום, אבל אשמח לשמוע אם אני טועה...

24/10/2011 | 23:54 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אחת, למיטב ידיעתי, הקשר בין פרפקציוניזם וקנאה לא נחקר, אך הקנאה במי שמצליח אינה נחלתם של פרפקציוניסטים בלבד. אנו חיים בחברה מאוד תחרותית והישגית, שאכן מהווה קרקע פוריה להתפתחות פרפקציוניזם. אינני חושב שיהיה זה ראוי ומועיל להתערב בטיפול שלך. באופן הכללי ביותר, פרפקציוניזם ניתן לטיפול בגישה קוגניטיבית, המתמקדת באמונות השליליות (בפרפקציוניזם - בעיקר הגישה של או הכל או לא כלום), בגישה פסיכודינאמית, המתייחסת לא רק לפרפקציוניזם אלא לאדם בכללותו ובגישה בודהיסטית (או בהשראה בודהיסטית) בניסיון להתגבר על התובענות של החברה המערבית (למשל, ע"י ניסיון לנטרל את הרודנות של האגו - מה שאולי יכול לעזור לך משום שברור שהציונים שהזכרת גבוהים מאוד לכל הדעות ועל כן הפגיעה היא תדמיתית בלבד ולא עניינית). בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

25/10/2011 | 00:05 | מאת: אחת

בטיפול הנוכחי יש כ''כ הרבה מוקדים, ונושא הציונים מקבל מענה אמפתי-תמיכתי בלבד. בתשובות קודמות הזכרת שיש פרוטוקול מיוחד לטיפול בפרפקציוניזם, והייתי סקרנית לנסות זאת. הבעיה היא, ש"רומן מחוץ לטיפול" הוא טאבו, נכון? אפילו כאן, בפורום, אתה נזהר בתשובותיך כאשר השואל נמצא בטיפול. יש פשרה כלשהי שאתה יכול להציע? (קצת מוזר לדבר על פשרה בפורום שעוסק בפרפקציוניזם, אבל בכל זאת...)

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות