צורך בנקיון

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

02/10/2011 | 11:12 | מאת: ליזט

מגיל צעיר אני אוהבת לנקות את הסביבה וכשאני בסביבה לא נקייה ומאורגנת אני חשה לחץ למדתי להביא עזרה בנקיון וכך הורדתי ממצב של חרדה אבל עדיין הסביבה שלי צריכה להיות נקייה תמיד האם המצב צורך טיפול .

08/10/2011 | 14:04 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום ליזט, התשובה לשאלה אם מצבך "דורש טיפול" תלויה ברמת המצוקה שלך ולאו דווקא בפרמטרים אובייקטיביים או בהשוואה לנורמה. לפי תיאורייך, החתירה לניקיון "מושלם" גורמת לך חרדה ואי-שקט והואיל ולא תמיד יש לנו שליטה על הניקיון בסביבה, הייתי בהחלט ממליץ על טיפול. יתר על כן, אינך כותבת על מצבך המשפחתי, אך הדבר עלול לחבל בחיי נישואין ומשפחה ואף להזיק לילדים שיידרשו לעמוד בסטנדרטים גבוהים כדי להרגיע אותך. הייתי ממליץ לך להתחיל מניסיון לטיפול עצמי ואם הוא לא מספיק, להיעזר באיש מקצוע. תוכלי להיעזר קודם כל בספרם המצוין של רייד וילסון ועדנה פואה "די לאובססיה" בהוצאת "מודן" ולנסות על עצמך טכניקות של חשיפה הדרגתית ל"לכלוך" וכן מומלץ לצפות ב"פרוייקט אובססיה" בערוץ הבריאות (יש שפע של שידורים חוזרים). בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות