איך מתמודדים עם לחץ יחד עם הרצון להצליח

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

31/05/2011 | 17:41 | מאת: סטודנטית שנה א'

שלום ד"ר, הגעתי אל הפורום במקרה בחיפוש אחר טיפול במצבי לחץ וחרדות בעיקר במהלך לימודים וכשהתחלתי לקרוא מצאתי הרבה מאד דברים משותפים ומוכרים לי אישית,אני בת 22 סטודנטית שנה א' כרגע בתהליך אבחוני האם יש לי הפרעת קשב היות ואני מוסחת רוב השעות בהן אני לומדת בבית לבד ולא מצליחה לשבור שעות אפקטיביות ויעילות. מאז שאני זוכרת את עצמי אני במצב של 'לחץ' ודאגנות יתרה- ותמיד כינו אותי כפרפקטציוניסטית אך תמיד הייתי בטוחה שזה אך ורק דבר טוב לשאוף לטוב ביותר,כיום אני רואה שהדבר מפריע לי בלמידה העצמית וההכנה למבחנים,שיטת הלמידה שלי היא סיכומים ותמצות החומר שוב ושוב ומעבר חוזר ונשנה על הדברים לפני הבחינות,אני משתדלת להיות מאד מסודרת ומאורגנת ולסדר לי את הזמן(הצליח בסמס' א) אך כרגע קצת לוקה בחסר. יש לציין שאני מבינה שהלחץ שלי הוא לא טוב לא לי ולא לסביבתי לחץ הוא משתק והייתי רוצה באמת להפחית את החרדות האלה כי בסה"כ יאמרו כולם שאני די מצליחה בלימודים והציוניןם אכן מראים זאת אך אני אישית מרגישה שזה בא לידי ביטוי בציונים רק אחרי שאני משקיעה את כל כולי למענם ופה לדעתי יש איזו בעיה-לא כך הדברים צריכים להיראות,אני מודעת לכך ומנסה להירגע ולתכנן את הזמן מסודר (לקחת לפעמים רסקיו לפני בחינות) אך אני כל הזמן במצב של 'מרדף' להספיק להספיק כמה שיותר לקראת המבחן והעבודה הבאה. אודה לך מאד אם תצליח לומר לי על סמך סיפור חיי הקצר מה עליי לעשות אני קוראת הרבה בנושא ומנסה להרגיע א עצמי שבסך הכל אני מצליחה-אך לא כ"F עוזר תודה רבה

31/05/2011 | 19:25 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום סטודנטית, אינני מכיר את סיפור חייך, כפי שכתבת, והמסגרת המתאימה להכיר אותך היא ייעוץ פנים אל פנים. עם זאת, מתיאורייך לגבי מה שמאפיין את לימודייך בהווה אינני רואה הבדל משמעותי בינך ובין הסטודנטיות שלי. ואכן, חלק גדול מאוד מהנטייה לפרפקציוניזם הוא תוצאה של ההישגיות והתחרותיות המאפיינות את החברה המערבית. כיום טיפול פסיכולוגי מציע גם טכניקות הרפיה, טכניקות בודהיסטיות שמטרתן לאזן את הלחץ שמפעילה החברה המערבית, מדיטציות שונות ושינוי האמונות העומדות בבסיס הפרפקציוניזם, הראשונה שבהן גישה של "או הכול או לא כלום", אשר נדמה לי שמאפיינת את סגנון הלמידה שלך. למשל, מאחורי סיכומים חוזרים ונשנים של החומר מסתתר פחד מאובדן שליטה, שמא יישמט פרט כזה או אחר וההבדל בין עיקר לטפל מיטשטש. אמנם אומרים "קשה באימונים - קל בקרב", אבל לפעמים אם האימונים קשים מדיי אין מספיק כוחות לקרב עצמו ולכן מומלץ שתיוועצי באיש מקצוע באשר לטכניקות להפחתת לחצים ואם תרצי להעמיק יותר, גם מה עומד מאחורי אותם לחצים. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות