חוסר אונים מתמשך

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

27/04/2011 | 16:36 | מאת: הגר טל

שלום, בעלי בן 30 פלוס,אנו הורים לשניים- ספורטאי מצטיין בנישה ייחודית ומוזיקאי מחונן גדל וחונך להיות "סטאר", להצטיין בכל מחיר וטעות היא דבר שלא ייעשה. הוא בעל סטנדרטים גבוהים ביותר ולוקה בדחיינות חזקה של דברים חשובים ומהותיים במיוחד בתחום הכלכלי והתנהלות פיננסית שאינה אחראית בלשון המעטה. הוא מצטיין ומסור לטיפול בילדים ובבית ומסתייג וחסר איכפתיות במעטה איכפתי מהדברים שציינתי וכאשר נשאל לפשר העניין משקר לא פעם ומורח אותי בתשובות חסרות בסיס ע"מ לברוח ולא להתמודד. הוא מגיע ממשפחה עם תקשורת לקויה ביותר, תקשורת וצחוק רק על דברים אינפומטיביים ולא דברים אישיים וכאשר מציף בעיות להוריו שגרים רחוק מקבל תשובה של "הכל יהיה בסדר" כלומר חוסר התייחסות אמיתית. אני אוהבת אותו מאד והוא אדם מדהים וכובש ועם זאת הדברים שציינתי מכשילים אותו וקשה לו להתמודד עם תחומים שאינו מכיר כי לא "שולט" בעניינים. אנחנו מלאי מתחים בזוגיות, נמצאים במהלך טיפול זוגי ואני מתניידת בין חוסר אונים ותסכול לבין תקווה קטנה שדברים יכולים להשתנות. האמנם? האם וכיצד ניתן לטפל בדברים שציינתי: בנוסף, הוא תמיד מעמיד פני "הכל בסדר והכל תחת שליטה" מה שמתברר כרחוק שנות אור מהמציאות ויוצא לאור לאחר מכן. תודה תודה על העזרה

02/05/2011 | 00:43 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום הגר, למקרא השורות הראשונות של הודעתך, רציתי להמליץ לך על טיפול זוגי ושמחתי לקרוא בהמשך שאתם כבר נמצאים בו. זו אכן המסגרת שבה הקשיים שאת מעלה צריכים להידון. על רקע התיאור שברישא של הפנייה, הופתעתי לקרוא את ההמשך, קרי שאת אוהבת את בעלך כל כך. לצערי, אני שותף לדעתך שהסיכוי לשינוי בו קטן. אנשים אינם משתנים, בעיקר אם לא משתלם להם להשתנות. כפי שאני רואה את המצב, במגבלות הפורום והתיאור הקצר המתאפשר בו, קיימות שתי אפשרויות: (א) שהשינוי יחול בך, והכוונה באופן פאראדוכסאלי לשינוי שהוא השלמה עם המצב הקיים, עם העובדה שבן זוגך לא ישתנה, על הטוב והרע שבו. ברגע שתשלימי ולא תצפי לשינוי בו, יחול אצלך שינוי משמעותי מאוד. (ב) שתילחמי על שינוי שיחול בבעלך ואז התסכול מחוסר השינוי יגרום לאהבתך אליו להתחלף בעוינות (וכידוע, לעיתים הגבול בין אהבה לשנאה הוא דק מאוד). אני מקווה ששפכתי אור על המצב גם אם אור זה אינו לרוחך. אשמח להתעדכן בקורות אתכם בטיפול הזוגי. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות