ביקורת עצמית בלתי מתפשרת

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

18/02/2011 | 12:53 | מאת: אופטימי

שלום רב אני בן 32ובילדותי ספגתי ביקורת קשה מהסביבה וניתן לאמר שגרתי בסביבה של ילדים די לא מפרגנת,במשך השנים חשתי שגם כאשר קיבלתי את עצמי כשלא השגתי ציונים גבוהים או הישגים גבוהים בתחומים אחרים ההרגשה היתה שאני עושה לעצמי חיים קלים,ולא מתאמץ מספיק להישגיות אולם כיום אני מרגיש שבגלל השנים ההן שבו הייתי מטרה לביקורת, כשאני מתאמן למשל ביוגה אני חש לעתים חרדה שמא אעשה טעות לא בגלל תגובת המדריכה או המתרגלים,אלא בגלל שיש לי צורך להוכיח לעצמי שאני כמו כולם, השאלה איך לומדים לשנות את דפוסי החשיבה האלה?

18/02/2011 | 13:16 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אופטימי, ישנן דרכים טיפולית רבות להתמודדות עם הבעיה, אך הואיל ואתה שואל על דפוסי חשיבה (ולא רגש), הכתובת המתאימה ביותר היא טיפול התנהגותי-קוגניטיבי (CBT). האמונה הבסיסית האופיינית ביותר לפרפקציוניסטים היא גישה של "או הכול או לא כלום" וניתן לשנות אותה ע"י איתור הרגש הנלווה למחשבות מסוג זה ומציאת מחשבות חלופיות בצורה של אימון/תרגול. לפעמים אין מנוס מלפנות לטיפול, לפחות קצר טווח, ולעיתים ניתן לעשות זאת בעזרת ספר הדרכה מתאים, הטוב ביותר מסוגו שנתקלתי בו בעניין הזה הוא "בוחרים להרגיש טוב" של ד"ר דיוויד ברנס. הוא מתייחס בעיקר לדיכאון, אך הגישה של "או הכול או לא כלום" היא אחת האמונות העומדות גם בבסיס הדיכאון. אם יש לך משמעת עצמית וכושר התמדה, תוכל לנסות לתרגל לבד לפני שתפנה לטיפול. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות