מחשבות בלתי נשלטות

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

17/01/2011 | 00:07 | מאת: רונן

שלום בן 25 עוסק באינטסיביות בספורט בחדר כושר.לאחר שבמשך כ 3 חודשים חשתי בלחץ חזק בראש ו"רקות מפמפמות" וכמעט עילפון במאמץ גופני ניכר עברתי בדיקות גופניות מקיפות ששללו ממצאים רפואיים כלשהם.למרות העובדה שהיייתי אמור לשמוח החלו מחשבות טורדניות והתחלתי לחשוש שהתחושות שקיבלתי במאמץ גופני יחזרו אלי גם במצבים אחרים. איכות חיי ושמחת חיי נפגעה ואני נרתע מכל מיני מצבים שעד לפני חודש לא חששתי מהם. אשמח אם תסביר לי מה עובר עלי ומה עלי לעשות כדי להחזיר את המצב לקדמותו. תודה

17/01/2011 | 09:40 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום רונן, כדי להבין מה עובר עליך יש צורך להכירך באופן אישי ואת ההקשר שבו הדברים קורים, כולל ההיסטוריה שלך. לפי הסימפטומים המתוארים, מדובר כנראה בהתחלה של הפרעת חרדה. הכיוון נראה יותר כהתחלה של התקפי חרדה אך בגלל הכותרת "מחשבות בלתי נשלטות", יש לשלול גם הפרעה כפייתית. גברים רבים מבטאים את מצוקתם הנפשית דרך סימפטומים פיזיולוגיים או דאגה לבריאות הפיזית וזאת מחשש שהבעת רגש תבטא חולשה ותפגע בדימוי הגברי. הדבר גם עולה בקנה אחד עם האימונים האינטנסיביים שאתה מתאר, אך כמובן יש לבדוק השערות אלו פנים אל פנים. כמובן שהתאמת הגישה הטיפולית תלויה באבחנה. הואיל ואתה שואל מה עליך לעשות כדי להחזיר את המצב לקדמותו, אני משער שתעדיף טיפול קצר יותר ולכן כדאי להתחיל מטיפול התנהגותי-קוגניטיבי מוגבל בזמן (תיאור קצר של הגישות המרכזיות בפסיכותרפיה תוכל לקרוא כאן: http://www.giditherapy.co.il/?p=41 . בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

17/01/2011 | 19:22 | מאת: רונן

האם שיטת הביופידבק יכולה להיות יעילה באותה מידה כמו הטיפול ההתנהגותי קוגנטיבי? תודה על הסיוע.

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות