זוגיות עם פרפקציוניסט עם הפרעת קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

29/12/2010 | 14:28 | מאת: גלית

שלום רב, אנחנו זוג נשוי עם ילד כבן 4.5. אנחנו חווינו כמה וכמה משברים בחיי הזוגיות וכרגע אנחנו שוב בסוג של משבר. בן זוגי פרפקציוניסט-ביקורתי, עם הפרעת קשב וריכוז וסובל בכלל ממצבי רוח. ב--7-8 שנים האחרונות טופל על ידי פסכיאטר עם ניסיון בטיפול פסיכולוגי- ללא הצלחה. בכמה שנים טופל בפריזמה עם הפסקה בתקופות טובות יותר. אין לי ספק שהפריזמה בתקופה מסויימת בהחלט עזרה והוא הרבה יותר נינוח, פחות אימפולסיבי וכנראה שזה מווסת גם את עניין החרדה/פרפקציניזם-ביקורתיות. לפני כ-3 חודשים הרגיש איזה שהוא דיכאון ובהצמלצת פסכיאטר ניסה תרופה בשם וולבוטרין שפשוט שיבשה אותו עד כדי מצב היפו, עויינות מטורפת, כעסים בלתי נשלטים ופשוט מצאנו את עצמנו במשבר פתאום כל הכעסים שהיו לו כלפיי וכל מה שהוא לא אוהב אצלי התפרץ ביום בהיר עד כדי מחשבה על גירושין באופן מאוד מוקצן. זה הגיע לרמות שהוא החליט שלא טוב לו איתי, שהוא לא נמשך אלי וכהנה וכהנה, רשימת מכולת ענקית ונורא קיצונית!! תמיד שהוא היה בסוג של משבר הוא חיפש ומחפש מה לא בסדר איתי ואיפה אני לא בסדר ומה הוא לא אוהב אצלי? ושוב בהקצנה. החלטנו ללכת לטיפול זוגי ובטיפול יצאו הרבה דברים ואחד הדברים שכנראה כל כך מערימים קשיים זה עניין הפרפקציוניזם שלו והרצון שלו לשנות בי דברים, להתנות את המשיכה המינית בזה שאני אהיה טיפ טופ. אני מקבלת אותו כמו שהוא ומנסה באמת לעבוד על הדברים לו יש קושי גדול בלקבל אותי כמו שאני למרות האהבה הגדולה ביננו. איך בטיפול עובדים על עניים הפרפקציוניזם? באיזה כלים משתמשים? האם במקרה הזה עדיף לעבוד בטיפול זוגי או פרטני? כי הוא הרגיש שכל הטיפול מתרכז בו וזה מאוד הקשה עליו. אודה לתשובתך

29/12/2010 | 14:41 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום גלית, לא הבנתי אם הטיפול הזוגי נמשך או הופסק. לא משנה כרגע הוולבוטרן היווה את הטריגר להתפרצות הקשיים בזוגיות ולא חשוב אם הם נובעים מהפרפקציוניזם של בן זוגך - כרגע יש לטפל בתוצאה שהיא המשבר בחיי הנישואין וטיפול זוגי הוא מסגרת מתאימה לכך. בתיאור שלך חסרה מאוד התייחסות לפגיעה שלך. במילים אחרות, את מציגה אותו כמקור הבעיה ואת הדחייה שלו אותך כחלק מהפרפקציוניזם שלו. אני מניח שאת עצמך מאוד פגועה מהעניין, מטבע הדברים וסבור שגם את צריכה לקבל מענה לצרכייך ולפגיעתך, בין אם בתוך הטיפול הזוגי ובין אם מחוצה לו. אל תבני על כך שבן זוגך ישתנה. זה אף פעם לא טוב, בין אם הנישואין ימשיכו ובין אם לאו. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

30/12/2010 | 15:58 | מאת: גיל

שלום, אני רואה בעצמי אדם פרפקציוניסט וזה פוגע משמעותית באיכות החיים שלי, גם במציאת בת זוג. ראיתי שכתבת בתגובתך "אל תבני על כך שבן זוגך ישתנה", מה זה אומר? לאנשים כמוני אין סיכוי? אז מה בעצם משמעות הטיפול? אני מניח שלא התכוונת כי אין טיפול שיעזור, ואשמח אם תרחיב בנושא זה. איזה טיפולים יש? והאם הם באמת יעילים? מה אתה חושב שכן יכול להשתנות אצל מטופל ומה לא? תודה רבה !

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות