יש לי בעיה ואין לי מושג למי לפנות..ואם זה הפורום..

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

19/12/2010 | 15:01 | מאת: צדי

נעים מאוד. אני באמצע שנות ה30 לחיי. לפני כמה חודשים סיימתי לימודי תואר במקצוע מסויים (פרא רפואי). אני בעל 2 תארים ראשונים, זה התואר השני שאני עושה. הבעיה שלי היא ככל הנראה כוללנית- רק שאני כלל לא יודע מאיפה להתחיל. קשה לי להתמודד על לחץ, וזאת למרות שבשנים עברו ידעתי (או לפחות חשבתי שידעתי) להתמודד עם מצבי לחץ. התחלתי לעבוד לא מזמן במקצועי אולם הפסקתי לאחר שבוע כיוון שחשתי שאני לא יכול להתמודד ואין לי מספיק אנרגיות לעבוד שם, על אף שבעיני המקום נפלא. המקצוע שלמדתי הוא הגאווה שלי, ואני חש שאני לא מסוגל כרגע לעבוד בו. אולי הבעיה לא מתחילה בזה, בכל תחומי החיים אני חש כבר תקופה ארוכה מאוד חוסר ביטחון, פחד מכישלון, חוסר יכולת ללמוד. אני חש שכשיש לחץ- המוח שלי נאטם, לא מסוגל לזכור כלום ובמקצוע שלמדתי נדרש ידע רב במהלך העבודה. אני חש אכזבה עצומה מעצמי. ואני יודע שאני יכול להיות טוב יותר. אני יודע שיש לי בעיה או מכלול של בעיות שקשורות אחת בשניה,שאני צריך לפתור ואין לי מושג למי לפנות (פסיכולוג ? פסיכיאטר ?, רופא משפחה ?) אשמח אם תוכל לייעץ לי מה לעשות ולמי לפנות תודה רבה

19/12/2010 | 16:42 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום צדי, אני מסכים איתך לחלוטין שהבעיה היא אכן כוללנית וחוצה תחומי חיים. הכתובת המתאימה ביותר בשלב זה נראית לי טיפול פסיכולוגי. ייתכן שהאינטואיציה שלך הובילה אותך לפורום הנכון ומה שמגביר את לחציך הוא גישה של "או הכל או לא כלום" האופיינית לפרפקציוניסטים. זו השערה שצריכה להיבדק בטיפול. ייתכן, בתיאום עם המטפל, שניתן להוסיף לחבילה הטיפולית גם טיפול תרופתי נוגד דיכאון/חרדה ממשפחת ה-SSRI (למשל, ציפרלקס שנותן תוצאות מהירות), שאפשר אכן לקבלו גם מרופא המשפחה - ובלבד שלא תיתן ללחצים להכניע אותך בהתחלת הדרך של המקצוע האהוב עליך. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות