פרפקציוניזם אצל ילד

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

17/06/2010 | 20:29 | מאת: חנה

בני בן ה-6 פרפקציוניסט מלידה (לקח את זה מאבא שלו...) . הבעיה היא שהוא נמנע מעשיה שמא הוא יכשל. הוא לא כותב מילה שהוא לא בטוח ב-100 אחוז שהוא יודע איך לכתוב אותה, כך שהוא לא מתקדם בהבעה בכתב. הוא נמנע מלענות תשובות במשחקי ניחוש - אולי הוא לא ינחש נכון. אני חושבת שזה מאוד מאוד מגביל אותו. אשמח לקבל עצות לגבי ההתנהגות שלי כלפיו, שלא תעודד את הפרפקציוניזם, ותלמד אותו שמותר לטעות. אני חושבת שהוא עדיין בגיל בו עם הנחיה נכונה נוכל לעזור לו. תודה מראש.

17/06/2010 | 20:59 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום חנה, המלצתי היא לפעול בשני מישורים - האחד דידקטי והאחר פסיכותרפויטי. הייתי מציע לפנות תחילה לפסיכולוג קליני של הילד. הגוף האחראי לכך במערכת החינוך הוא שפ"ח (שירות פסיכולוגי חינוכי), אך אם אתם יכולים להרשות לעצמכם טיפול פרטני ורוצים להימנע מכך שהדבר יירשם בתיק האישי של הילד במשרד החינוך, זו אופציה מועדפת. אם לא, ההפניה צריכה להיעשות דרך יועצת ביה"ס. הפסיכולוג יוכל גם לבדוק את הילד והדבר חשוב מאוד משום שפרפקציוניזם מהסוג שאת מתארת קשור להפרעות נפשיות שאפשר למנוע אותן בגיל הזה. דבר נוסף שהפסיכולוג יכול לעזור בו הוא הדרכת הורים וזה לא פחות חשוב מטיפול ישיר בילד עצמו. במישור הדידקטי אני לא מתמצא. הכוונה לתרגולים שונים אך כל פסיכולוג המטפל בילדים יוכל להפנות אותך לגורם המתאים. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

18/06/2010 | 19:54 | מאת: אילנה

האם פרפקציוניזם עשוי לנבא הפרעה אובססיבית בעתיד - או הפוך האם פרפקציוניזם הוא בעצם ביטוי של איזה הפרעת OCD ?

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות