שוב פעם "לא"...

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

28/09/2010 | 16:08 | מאת: חגית

גידי שלום, האם לדעתך יש קשר בין פרפקציוניזם ללוחמנות, או לתקיפות, או לאסרטיביות יתר? אני שואלת זאת, אחרי שהיום קבלתי מבחור תשובה שלילית, אחרי דייט אחד בלבד, בטענה שאני לוחמנית מידי, ולא מספיק רכה... אציין רק, שזו הפעם השישית מתוך תשע במהלך השנתיים האחרונות, שנדחיתי ע''י גברים. ארבע פעמים כבר אחרי הפגישה הראשונה. אני זמן רב בטיפול דינמי, ומודעת לצדדים האלו באישיותי, אבל מסתבר שמודעות לבד לא מספיקה כדי שאוכל לשלוט שדרים בלתי רצויים כגון אלה. שאלתי השנייה היא, האם טיפול באוריינטציה התנהגותית עשוי לעזור לי בנושא? אם לא, מה כן? אני כבר בת 32, ומיואשת לגמרי...

28/09/2010 | 17:20 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום חגית, יש להבדיל בין לוחמנות, מצד אחד ובין תקיפות ואסרטיביות, מצד שני. בלוחמנות יש בהחלט עקשנות ואגרסיה (לעיתים היא מבורכת מן ההיבט הפוליטי אידיאולוגי, אך אכן בעייתית יותר ביחסים בין-אישיים) ואילו באסרטיביות/תקיפות יש עמידה על הזכויות שלי תוך שמירה על כבוד הזולת. למרות שלכאורה יש התקדמות במעמד האישה, גברים לא מעטים מעדיפים שהאישה שלידם תהייה בעלת תכונות "נשיות" מסורתיות, שרוך היא אחת מהן. רמת הוויתור והפשרה שאת מוכנה לה בעניין זה היא עניין אישי מאוד. אין קשר הכרחי לפרפקציוניזם. יש נשים פרפקציוניסטיות רבות שאינן לוחמניות ואפילו אינן אסרטיביות, אך ייתכן שזה בדיוק המקום שבו הפרפקציוניזם שלך הופך להיות לנוקשות ביחסים בין-אישיים, ובמיוחד עם גברים. קשה לי קצת לראות איך טיפול התנהגותי יכול לעזור כאן. דווקא טיפול דינאמי יכול להיות פלטפורמה נאותה לבירור סדר העדיפויות שלך ומתן דו"ח לעצמך עד כמה את מוכנה לוותר ולמען מה. בהחלט הייתי ממליץ להוסיף לטיפול הדינאמי טיפול קבוצתי גם הוא בגישה דינאמית. המטפל שלך בוודאי יוכל להפנות אותך לקבוצה מתאימה. ייתכן שקריאת חומר כלשהו על עקרונות בודהיסטיים יכולה גם היא לעזור לך להרפות, אך חשוב לברור את המוץ מן התבן ולנטרל את המיסטיקה (גלגול נשמות, קארמה וכיו"ב) ולנסות ליישם על עצמך רק עקרונות המאפשרים להרפות ולא ללכת עם הראש בקיר. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.giditherapy.co.il

28/09/2010 | 17:42 | מאת: חגית

אני מסכימה שטיפול דינאמי הוא המקום לבירור סדר העדיפויות. למען האמת, אין לי התנגדות לקבל את האופי שלי כפי שהוא. המחיר הכבד הוא, להשאר לבד, ללא זוגיות, ואת זה לא הייתי מאחלת לעצמי... כלומר, אני מעוניינת להשתנות, ולו כדי למצוא בו זוג. הבעיה היא, שאינני מצליחה לשלוט בהתנהגויות "המבריחות" גברים, ואין לי מושג איך להיות רכה ונשית יותר. אני חוששת שכנראה יש לי חוסר ממשי בידע ובכלים מעשיים של מה לעשות, מה לא לעשות, ובעיקר איך להתנהג בדייט. האם לאור מה שהוספתי, אתה עדיין ממליץ על המשך טיפול דינאמי, בשילוב קבוצתי, עם קריאת חומר כפי שהצעת?

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות