זוגיות ותיקה (42 שנות נישואין) עם בי סקסואל

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

29/07/2018 | 11:29 | מאת: סתוונית

מזה 7 שנים אני יודעת עובדה זו, מתמודדת עם מעידות של הפרת אימון ומאידך - לא מסןגלת להגיע לידי החלטה האם להישאר, לסלוח ולהכיל מכיוון שהקשר מצוין, הזוגיות חזקה והאהבה והדאגה עצומות או לצאת לחופשי, להיות לבד, לפרק משפחה וכל הכרוך בכך. חייה עם מחשבות טורדניות על קשריו עם גברים ועל בגידות מאחורי גבי למרות הבטחות שלא ימעד. מועקה תמידית בלתי נסבלת ללא יכולת לשחרר, למרות שיחות ארוכות שלנו ובירור העניינים בינינו באופן יסודי. זקוקה לעזרה מקצועית!

שלום סתוונית, השאלה הייתה מתאימה יותר לפורום 'שרינק פרנדלי' שאני מנהל באתר זה: https://www.doctors.co.il/forum-1389/ לפני זמן רב, לאחר טיפול בכמה הומואים ונשותיהם, כתבתי טור העוסק בנושא: https://www.shrink-friendly.co.il/?p=128 נדמה לי שאת התשובה המציאותית ביותר לשאלתך מצאתי אשתו של אחד ההומואים המבוגרים בהם טיפלתי, אשר בשלב מסוים חשף בפניה את משיכתו לגברים. סוכם ביניהם שהיא מקבלת את משיכתו זו ואף את מימושה, כל עוד לא תדע פרטים על הרפתקאותיו המיניות עם הבחורים הצעירים אליהם נמשך. אחד ממניעיה לעשות כן היה "סיפורי הבגידות" הרבים ששמעה מחברותיה על בעליהם והיא ראתה את עצמה בת-מזל על כך ש-(א) אצלם הדברים "על השולחן" ו-(ב) לא פחות חשוב, שהיא לא בתחרות עם אף אחד מהבחורים הצעירים שבעלה נמשך אליהם, בעוד חברותיה נאלצו להתמודד עם קנאה במאהבות השונות ופחד שמא הגברים יעדיפו את אחת מהן על פניה. אינני חושב שהבטחותיו של בעלך מציאותיות ושהוא יכול לעמוד בהן. דווקא 'הפרי האסור' מתוק יותר. הייתי ממליץ לך לשקול לקבל את הרפתקאותיו אך גם לדרוש ממנו לא לשתף אותך בהן. מה'מעידות' אני מבין שהוא כן שיתף ונפגעת. לא ברור לי האם ב'עזרה מקצועית' את מתכוונת לתשובה כאן בפורום או לשיחות עם איש מקצוע. השינוי שהצעתי אינו פשוט ומחייב היערכות מנטלית שאולי יקשה עלייך לערוך לבד. אולי גם יעזור לך לדעת שיחסי מין מחוץ לנישואין (אני בכוונה לא משתמש במילה 'בגידה') שלא בידיעת בן/בת הזוג נפוצים מאוד. בספרות המקצועית אפילו לא מדובר על הבדלים בין המינים בקשר לכך, אלא על כך שגברים מודים בכך יותר מנשים בסקרים אנונימיים. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות