לא עומד בזה, ולא מצליח להכיל את הטירוף

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

08/05/2018 | 07:26 | מאת: משה

פניתי קודם בנושא התמודדות עם הבת זוג שלי ויש לי שאלת המשך תודה רבה על התגובה. אני רוצה לתאר מקרה נוסף כדי לשמוע את דעתך במה מדובר. אתמול שוחחנו בדרך הביתה והגענו לזה שהיום יש אנשים שמצלמים ילדות עם רחפנים וצריך להיזהר מזה. אז אמרתי כן הן ילדות פיציות ואשתי פשוט נכנסה לסוג של הלם מזה, התחיל לשאול בלי הפסקה ממתי אני אומר על מישהי פיצית שזו לא היא, שבחיים היא לא שמעה אותי מדבר כזה, שיותר אני לא אקרא לה פיצית כי לקחתי לה את זה ומעכשיו זה לא שלה, ופשוט התחילה גם לבכות אחרי כמה דקות של האשמות. כל ניסיון שלי להסביר לה שהתכוונתי פיציות קטנות ולא בקטע חמוד נתקל בהתנגדות ובהסבר מדוע אני מנסה סתם לבלף עכשיו ושכל העולם יודע שפיציות זה משהו שאומרים על בנות חמודות. הסברתי לה שגם לא דיברתי על מישהי ספציפית אז היא אמרה זה כמו שתגיד מישהי כוסית (היא לא יכולה לשמוע את זה). האם זה חלק מהתסמינים של קנאה רומנטית? כי זה נשמע לי משהו אחר

שלום משה, לא משנה אם זו קנאה רומנטית או לא. הבעיה היא הניסיון שלך למצוא תימוכין לכך שאשתך "מופרעת" ואתה "בסדר". הדרך היחידה שאני יכול להציע לנסות ולשקם את יחסיך עם אשתך היא לפנות לטיפול זוגי, שבו היחסים עומדים במרכז הטיפול ולא אחד מבני הזוג. בשל כך, גם אין סטיגמה על מי שפונה לטיפול. במידה והיחסים חשובים לך, עשה אתה את הצעד הראשון ופנה לטיפול זוגי לבדך, גם אם אשתך מסרבות לטיפול כזה. בוויכוחים כאלה חשוב להיות חכם ולא "צודק", כפי שאתה מנסה להיות בניסיונותיך להוכיח את מופרעותה של אשתך ואת "שפיותך" שלך. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות