דיכאון בין יום השואה ליום הזכרון לחללי צה"ל

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

12/04/2018 | 12:25 | מאת: מיכל

שלום לך. אני איבדתי השנה אובדנים מצד משפחתו של אבי בנוסף יש לי קרוב משפחה שנהרג באסון המסוקים ואני מכירה חללים לצערי שנהרגו במלחמות ישראל. משפחה מצד אימי היא ניצולת שואה וחלק מהם ניספו. כל פעם ביום השואה וביום הזכרון אני נכנסת לבכי ודיכאון קושי לנשום קשה לי עם זה,ומרגישה תופעות בגוף תופעות פיזיות כנראה מתופעת דיכאון נפשית בימים אלה. מצב הרוח שלי ירוד אני כל הזמן ממסתכלת בטלוויזיה ובוכה הייתי שמחה האם תוכל לעזור לי במצבים כאלה לתת לי עצה מה עושים? אני ממש מבקשת ומודה לך חג עצמאות שמח

שלום מיכל, יום השואה ויום הזיכרון הם ימים קשים לכולנו, ובמיוחד למי שחווה אובדנים בהקשרים הללו באופן אישי. אם הדיכאון שאת חווה מופיע רק בשני ימים אלה, אין סיבה להתייחס לכך טיפולית. עם זאת, אינך חייבת לצפות בתכניות טלוויזיה העוסקות בנושא. כלומר, אם את פגיעה לזיכרונות הללו, הייתי מציע לך לא לחטט בפצע ע"י צפייה בתכניות שבהן הכאב והשכול מרוכזים במינון גבוה מאוד. הימנעות מצפייה לא תטיל ספק ברמת הסבל, הכאב והזיכרונות הפרטיים שלך ועשויה להקל על הדיכאון. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות