עזרה דחופה האם לעזוב את בית חולים שלוותה בהוד השרון או לא

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

12/08/2017 | 19:25 | מאת: אוריין

שלום. שמי אוריין. אני מאושפזת קרוב לחודשיים בבית חולים שלוותה. האבחנה שלי היא הפרעה גבולית אישית שמתאפיינת במצבי רוח מישתנים. אני נוטלת תרופות פסיכיאטריות: ריספרדל ויפקס לוריוון. אני מאד מאוכזבת ופגועה מהצוות. הם לא עוזרים לי בהרבה דברים. וזה גורם לי למצב רוח רע ולבכי. ואני בגלל זה יש לי התלבטויות אם להישתחרר מהבית חולים בגלל שהם לא עוזרים לי. הצוות פה מאד קשוח. לא טוב לי בגלל זה פה. אני פה בגלל שיש בבית מתחים עם אבא שלי. אני לא רוצה להיות יותר בבית חולים ולא אצל אבא שלי. אני אשמח אם תעזור לי בכך. ממני אוריין.

שלום אוריין, צר לי לקרוא על הרגשתך. אין ספק שאשפוז בכל בית חולים, קל וחומר בית חולים פסיכיאטרי, אינו חוויה נעימה, בלשון המעטה, אך את מתארת גם את המצב בבית כקשה מאוד. בקרב החולים שלוותה נחשב לבית החולים הטוב ביותר מבחינת יחס הצוות וגם הרמה המקצועית גבוהה מאוד. במצב הנוכחי, כשהאלטרנטיבה היא לחזור למתחים בבית, אני ממליץ לך לחלוק את הדברים עם המטפל האישי שלך ואם את משתתפת בקבוצה, אז גם בקבוצה. בוודאי יש לך לפחות חברות/ים לצרה שם שגם איתן ניתן לחלוק זאת. אני רואה שאת מתנסחת לעילא ולעילא במצבך הקשה. מכתב אישי למנהל ביה"ח גם לא יכול להזיק. כיום מתייחסים הרבה יותר ברצינות לתלונות של חולים (כידוע, הוקמה ועדה מיוחדת לבדיקת נושא הקשירות והנושאים הבעייתיים האחרים שנתגלו בבתי חולים פסיכיאטריים). הצוות אינו עשוי מקשה אחת ויש בוודאי אח, אחות, רופא, רופאה, פסיכולוג, עובדת סוציאלית שיש לך קשר טוב יותר איתו. תודה שכתבת. דווקא במצבך התנודתי חשוב מאוד לא לקבל החלטות אימפולסיביות. תרגישי טוב, נסי להיזכר ברגעים הטובים בזמן הרגעים הרעים, נסי למצוא 5 דברים חיוביים בחייך ולשנן אותם לפני השינה. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות