האם דיכאון יכול לחזור

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

30/04/2017 | 18:19 | מאת: ילדה חמודה

לפני שנתיים היה לי דכאון מאוד קשה היתי צריכה לקחת כדורים וולכת לפסיכיאטר ולא הלכתי הצלחתי לצאת מזה לבד רציתי לדעת אם יש סיכוי שהדיכאון יחזור כי לא טיפלתי בו מקצועי.. אני עם עצמי לפעמים אני כן מרגישה צורך להתבודד להיות לבד להסתגר ולהכנס ליאוש אבל אני לא מושכת את זה הרבה זמן רק ענין של יום ולא ברמה שזה היה לפני ורציתי לדעת אם זה קריתי שלא טפלתי בזה אמרו לי שבפועל לא טפלתי בזה וזה עתיד לחזור שלא "השמדתי" את הדכאון רק עצרתי אותה לזמן מה. רציתי לדעת אם זה נכון ויכול לחזור כי לא טופלתי ע"י אנשי מקצוע (למרות שהייתי חייבת)

שלום ילדה חמודה, בפנייתך רב הנסתר על הגלוי ואין לי אפשרות לברר את הנסתר דרך הפורום. אינני יודע בת כמה את, מה מצבך המשפחתי, האם היו דיכאונות או חרדות במשפחה, כיצד הדיכאון השפיע על חייך החברתיים והמקצועיים ועוד. במגבלה המשמעותית הזו - אני רק יכול לומר שיש אפיזודות דיכאוניות שמטפלים בהן ביעילות רבה, גם תרופתית וגם פסיכולוגית והן חוזרות ויש אפיזודות שלא מטפלים בהן ואינן חוזרות. השאלה אם הדיכאון יחזור או לא יחזור תלויה בגורמים רבים כמו אירועים מלחיצים שתיתקלי בהם במהלך החיים, שינויים הורמונליים בשלבי חיים שונים, היסטוריה משפחתית, מערכות תמיכה וכד'. ככל שתקפידי יותר על קשרים משמעותיים עם אנשים, תמצאי משמעות בחייך, תעשי דברים שאת נהנית מהם והם חשובים לך, הסיכון לחזרת הדיכאון יהיה נמוך יותר. כמובן שמדובר במקדמי ביטחון כלליים מאוד ומעבר לכך יש צורך בהערכה מקצועית פנים אל פנים, שבינתיים הצלחת להסתדר בלעדיה. בהחלט ידוע לנו שבחלק מהמקרים יש החלמה ספונטנית מדיכאון, אם כי אין בכך כדי למנוע חזרה של אפיזודה נוסף בשלב אחר בחיים. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות