הרגשה של חסר אונים ודיכאון

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

24/03/2017 | 23:38 | מאת: אלון

אני בן 35 נשוי עם ילד, עובד עבודה מסודרת, כבר מרבה שנים סבלתי מחרדות לא מוסברות וקשות שגרמו לי להרבה בעיות בריאותיות, במשך שנים טופלתי על ידה פסיכיאטר באופן פרטי שהיה נותן לי אפקסור 150 שנים ולא עזר תמיד הרגשתי שיש משהוא שמפריע לי, עד שהלכתי לטיפול cbt שעזר לי פלאים, וירדתי בכדורים ל75, אך התחושה היא אותה תחושה שאני פתאום מרגיש חסר אונים, מסתגר עם עצמי, כאילו שאני מוסר את עצמי לעולם הזה תעשה בי מה שאתה רוצה , ולגבי לסביבה שלי תעשו בי מה שאתם רוצים, אני לא יודע מאיפה ההרגשה הזו כבר שנים שבא אלי לכמה שבועות ונעלמת, התחושה הזו גוזרת ממני את כל הכוח ומעצמה את הדיכאון ואת המצב שלי, מאיפה באים הרגשות האלה פרופסר, למה לבחור בן 35 שרירי בטחון עצמי לא חסר לי כלום חברים משפחה בית אישה ילד שההרגשה הזו תופיע אני באמת חסר אונים, המטפל cbt r לא הצלחנו להגיע לשורש הבעיה , אך היא קיימת והיא משתקת אותי לגמרי,

שלום אלון, השילוב בין טיפול תרופתי וטיפול CBT הוא אכן טיפול הבחירה הראשון כיום בדיכאון, אך הם אינם אמורים לרדת לשורש הבעיה אלא לטפל בסימפטומים בלבד. הואיל ושילוב זה לא הניב תוצאות משביעות רצון, ייתכן שאין מנוס מטיפול מעמיק וממושך יותר בגישה פסיכודינאמית, או בגישות אחרות שלא יושמו עד כה: http://www.giditherapy.co.il/?p=41 המקור של הרגשות הקשים הוא לרוב שילוב של נטייה מוקדמת ביולוגית ותנאים סביבתיים, אך ברור שיש לבדוק כל מקרה לגופו ולתפור לך את "החליפה הטיפולית" המתאימה ביותר. אל ייאוש! אשר לתהייתך בדבר הפער בין נסיבות חייך בהווה (חברים, משפחה, אישה, ילד) ובין הרגשתך - מניסיוני הקשר בין המציאות הפנימית והמציאות החיצונית הוא חלקי מאוד ולפעמים כלל לא קיים כלל. מתבקשת הערכה מסודרת הן של הבעיה והן של הטיפול התרופתי והפסיכולוגי שנערכו עד כה ולאורה תכנית טיפולית שונה. סבלנות. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות