האם זו אובססייה? יחסים

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

23/03/2017 | 19:17 | מאת: ט

היה לי חבר במשך 3 שנים, כשהתחלנו לצאת לא דיברנו על קשרים קודמים, רק שנה לאחר מכן אני הייתי החברה הראשונה שלו והראשונה שהוא שכב איתה, הוא לא היה החבר הראשון שלי ולא הראשון שקיימתי איתו יחסי מין והוא קיבל את זה מאוד קשה, על אף שאפילו לא הכרנו באותה תקופה של החברים הקודמים. מאז היחסים שלנו השתנו, הוא היה מתעצבן הרבה (לעולם לא הרים עליי יד,אבל היה מתעצבן ולפעמים שותק ומסתגר בתוך עצמו) כתוצאה מהמצב התחלנו לריב הרבה. אני טסתי לטיול הגדול שלי ונפרדנו, קצת לפני שחזרתי לארץ החלטנו שנחזור. חזרנו לכמה חודשים עד שהוא טס גם לטיול הגדול שלו (לא טסנו ביחד כי הוא היה בקבע ואני רציתי להתחיל ללמוד כבר) וגם במהלך המעט חודשים ביחד רבנו מספר פעמים, אומנם פחות. עכשיו הוא עדיין בטיול שלו, ניתקנו קשר לאיזו תקופה, הוא קיים יחסים עם בנות אחרות אך תמיד היה כותב לי שהוא מתגעגע אליי. אני התחלתי לצאת עם מישהו אחר, אבל הרבה פעמים חשבתי עליו. בניגוד לבעבר, הוא יודע שההתנהגות שלו היא לא בסדר ורוצה לטפל בזה, על אף שהיה עם בנות אחרות בטיול זה מאוד מפריע לו עדיין העובדה שגם לי היו בנים ובמיוחד שהוא יודע שגם התחלתי קשר חדש. אני מאוד אוהבת אותו וחשוב לי לעזור לו, יש בי את התקווה שמשהו אולי ישתנה ונוכל להחזיר את הקשר למה שהיה. אני יודעת שיהיה לו מאוד קשה ללכת לטיפול ורציתי לשאול מה עליי לעשות ואיך לנהוג בקשר אליו? אני כרגע סטודנטית, הוא יודע שהלימודים מאוד חשובים לי ומבטיח לי שיעשה הכל על מנת שיעבוד על עצמו כדי לא לפגוע בי ובלימודים. שאלתי אותו אם הוא זוכר למה הוא אוהב אותי ואם הוא מצליח גם לחשוב עליי מבלי שהמחשבות האלה על אנשים שהיו לי קופצות לו לראש והוא אמר שכן ומכאן הסקתי שאולי לא מדובר באובססייה אלא במחשבות שקופצות לו לראש מבלי להתכוון כמו שהוא כינה את זה. בנוסף, הוא אומר שאין לזה קשר לכך שהוא לא סומך עליי כי הוא כן... אני מפחדת שאם נחזור הוא יחזור להיות אותו הדבר ואני גם לא מצליחה להבין מה באמת יש לו.

שלום ט', צר לי לקרוא על תלאותייך בקשר הזה. נשמע ששניכם סובלים בו. לדעתי ומניסיוני, אינך שואלת את השאלה הנכונה. לא חשוב מה יש לבחור ואיך לגרום לו לפנות לטיפול. הפניה לטיפול אינה דבר יעיל. האדם שסובל הוא זה שצריך ליזום את הטיפול. אחרת, גם אם יפנה כדי לרצות את הצד השני, או לרגע יבין שיש לו בעיה, הטיפול לא יחזיק מעמד לאורך זמן ולא יועיל. לעצם העניין - אינני יודע בת כמה את ומה עברך שלך בקשרים, אך הקשר הזה נשמע לא בריא עבור שניכם ורוב הסיכויים שמה שהיה עד כה יחזור בצורה זו או אחרת: חרדת נטישה רבה של שני הצדדים, עזיבות ארוכות, פרידות וחזרות. כל אלה אופייניים לקשרים בעייתיים שקשה מאוד לנתקם. הואיל ואת זו שפונה, ולא בן זוגך, המלצתי לך לפנות לייעוץ בעצמך במטרה לאפשר את תהליך הפרידה, לבדוק מה קרה בקשרייך הקודמים ומה את יכולה לעשות כדי לעשות כדי למצוא זוגיות פחות סבוכה ומעיקה. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות