רואקוטן או גלולות?

דיון מתוך פורום  אקנה, פצעי בגרות

18/02/2013 | 21:40 | מאת: me

שלום, אני בת 29 וסובלת הרבה שנים מאקנה בצורת פצעים אדומים וכואבים בפנים (אקנה ציסטי?). מעולם לא השתמשתי ברואקוטן כי פחדתי מכל תופעות הלוואי (לקחתי גלולות הרמונט מגיל 19) לפני מס' חודשים החלפתי לגלולות דיאנה במשך 3 חודשים שבהם המצב השתפר, אבל הפסקתי אותן כי הן גרמו לי לתופעות אחרות לא רצויות, ומאז מצב הפצעים החמיר. (נוספו גם בגב ובחזה שלא היו לי קודם) הלכתי לרופא עור שנתן לי רואקוטן, אבל קראתי שבמצב של אקנה ציסטי הרואקוטן לא משפיע טוב כמו הגלולות והוא לא מיועד למצבים כאלה. האם זה נכון? מה ההמלצה? תודה.

אם קיימת פעילות מוגברת אפשר לגלולות להוסיף אנדוקור .החוכמה באקנה היא לפעמים לשלב טיפולים ולכן ניתן לשלב רואקוטאן עם גלולות או עם פוטותרפיה שעוזרת מאד

מנהל פורום אקנה, פצעי בגרות