סיום טיפול במינוציקלים 50 מ"ג

דיון מתוך פורום  אקנה, פצעי בגרות

08/01/2012 | 10:30 | מאת: ניר

שלום רב, אני בו 31 וסיימתי לפני כשבוע וחצי טיפול של שלושה חודשים במינוציקלין 50 מ"ג פעמיים ביום + אקניל. האקנה שלי לפני הטיפול לא היה חמור (הופיע רק באיזור הלחיים ומעט על המצח). במהלך הטיפול לא יצאו כלל חצ'קונים, אך כעת, מספר ימים לאחר שסיימתי את הטיפול, הופיעו מספר חצ'קונים (קטנים אך עם החלק הלבן בקצותיהם). השאלה שלי, האם 3 חודשים של נטילת אנטיביוטיקה היו לחינם? אני לא חושב שהאקנה שלי חמור מספיק בשביל רואוקוטן. האם להמשיך לטיפול נוסף במינוציקלין? אני לא רוצה לפגוע בעצמי ע"י נטילה ארוכת טווח של אנטיביוטיקה. או שמא אין מניעה בכך?

ניר שלום ישנן 2 אפשרויות : או להמשיך טיפול אנטיביוטי או להחליפו בטיפולים אחרים קרי,אנטיביוטיקה אחרת ,טיפולים מקומיים ,פותוטרפיה או רואקוטאן התייעץ עם רופא העור

20/01/2012 | 13:34 | מאת: ניר

שלום, סיימתי טיפול של שלושה חודשים במינוציקלין 50 מ"ג פעמיים ביום. הטיפול עזר מאוד. כשבוע וחצי לאחר סיום הטיפול הופיעו שוב פצעים. הרופא אבחן אותם כרוזיצאה ורשם לי שוב מנוציקלין וביקש ממני להפחית בהדרגה כאשר אני רואה שיש שיפור. העניין הוא שבסיום הטיפול הראשון במינוציקלין הופיע לי אודם בפנים (כמעין שיזוף קל) שלא יורד, גם עכשיו, כשבוע וחצי לאחר שחזרתי ליטול את המינוציקלין בשנית. רופאת עור המליצה לי על טיפול פותוטרפי - יקר. האם יש טיפול אחר לאודם ולרוזיצאה? תודה, ניר

מנהל פורום אקנה, פצעי בגרות